česky  english  shqip 

Advanced search

Marëdhëniet bilaterale

Projektet e Programit të Promovimit të Tranzicionit 2020

transition_promotion_program

Në Kuadrin e Programit të Promovimit të Tranzicionit, Ambasada e Republikës Çeke në Shqipëri është duke zbatuar dy projekte në vitin 2020 - një të përqendruar në periudhën e komunizmit dhe tranzicionit, i dyti tek media. more ►

Takimi i Ambasadorëve të Shteteve V4 me Presidentin Meta dhe përfundimi ceremonial i Presidencës së Republikës Çeke në Grupin e Vishegradit

thumb

Me rastin e përfundimit të Presidencës së Grupit të Vishegradit (V4) Ambasadori i Republikës Çeke në Tiranë SH.T.Z. Jaroslav Ludva organizoi një drekë pune me Presidentin e Republikës së Shqipërisë SH.T. Z. Ilir Meta si i ftuar i nderit. more ►

Arkeologët nga Universiteti i Masarik, Ceki, eksplorojnë jugun e Shqipërisë

thumb

Arkeologët e Departamentit të Arkeologjisë dhe Muzeologjisë, Universiteti Masaryk në Brno, po kryejnë një eksplorim arkeologjik në fshatin Nivicë (rrethi Tepelenës) që nga 1 korriku 2019. more ►

Ministri i Brendshëm Hamáček vizitoi Shqipërinë

thumb

Zëvendës Kryeministri i Parë dhe Ministri i Punëve të Brendshme të Republikës Çeke Z. Jan Hamaček vizitoi Shqipërinë më 8 prill 2019. Gjatë qendrimit të tij ai pati një takim me Z.Sandër Lleshaj, Ministër i Punëve të Brendshme të Republikës së… more ►

Ministri Tomáš Petříček Vizitoi Shqipërinë

thumb

Ministri i Punëve të Jashtme të Republikës Çeke vizitoi Shqipërinë të premten më 15 mars 2019. Ai u prit nga SH.T.Z. Edi Rama, Kryeministër i Republikës së Shqipërisë, SH.T.Z. Gramoz Ruçi, Kryetar i Kuvendit, si dhe mbajti një takim me Z. Gent… more ►

Fëmijët Shqiptarë fitojnë Çmim në Ekspozitën Ndërkombëtare të Fëmijëve të Arteve të Bukura Lidice 2018

thumb

Adelajda Agushi dhe Ersi Pashollari, dy fëmijë shqiptarë kanë fituar çmim në Ekspozitën e 46-të Ndërkombëtare të Fëmijëve të Arteve të Bukura Lidice 2018. more ►

Ekspozita Nderkombetare e Arteve te Bukura per Femije ne Lidice 2017

thumb

Më 14 dhjetor 2017 u dha Çertifikata e Nderit për pjesëmarrje të suksesshme në Ekspozitën e 45-të Ndërkombëtare të Arteve të Bukura të Fëmijëve Lidice 2017 me temën UDHËTIMI në Ambasadën e Republikës Çeke në Tiranë. more ►

Muzika e kompozitorëve bashkëkohorë çekë dhe shqiptarë në Tiranë

thumb

Festivali i Muzikës PianoDrom, nën titullin Ditët Ndërkombëtare të Sonatës, u hap më 17 Tetor 2016 nga një koncert me artistëçekë. more ►

Takimi i Drejtorëve Politikë të V4 dhe BP6 u zhvillua në Pragë

thumb

Takimi i përbashkët i Drejtorëve Politikë të Ministrive të Punëve të Jashtme të vendeve të Grupit të Vishegradit me përfaqësues të vendeve të BP6 u zhvillua më 23 Qershor 2016 në Pragë. more ►