česky  english  shqip 

Advanced search
na_celou_sirku
Photo: (@MZV)
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Muzika e kompozitorëve bashkëkohorë çekë dhe shqiptarë në Tiranë

Festivali i Muzikës PianoDrom, nën titullin Ditët Ndërkombëtare të Sonatës, u hap më 17 Tetor 2016 nga një koncert me artistëçekë.

Në koncertin e Universitetit të Arteve në Tiranë u shfaqën pianisti shqiptar që jeton në Çeki Egli Prifti, violinistja Tereza Horáková dhe mësuesi, kompozitori Ondøej Štochl, që luan në violë. Gjatë koncertit artistët prezantuan kompozime të kompozitorëve shqiptarë A. Peçi: Cartesius Cantus No. 1/12 dhe O Štochl: “Violet Chamber” për violin dhe piano.