česky  english  shqip 

Advanced search

Marëdhëniet bilaterale

Ambasadori Urban takoi Drejtorin e Përgjithshëm të Policisë së Shtetit z. Muhamet Rrumbullaku

thumb

Ambasadori çek Karel Urban dhe Oficeri Ndërlidhës i Policisë Çeke në Tiranë z. Adriatik Shino u takuan me Drejtorin e Përgjithshëm të Policisë së Shtetit Shqiptar z. Muhamet Rrumbullaku. more ►

Ambasadori çek viziton qytetin jugor të Vlorës

thumb

Ambasadori i Republikës Çeke në Tiranë SH.T. Z. Karel Urban kreu një vizitë zyrtare në qytetin e Vlorës më 28 tetor 2022. Vizita në këtë qytet u zgjodh simbolikisht në Ditën Kombëtare të Republikes Çeke, pasi Shqipëria shpalli pavarësinë atje. more ►

Festa Kombëtare e Çekisë festohet në Tiranë me një Pritje dhe Koncerte klasike

thumb

Festa Kombëtare e Republikës Çeke u festua në Tiranë me një Pritje e pasuar nga një koncert i muzikës klasike. Zyrtarët më të lartë shqiptarë, Trupi Diplomatik në Tiranë, sipërmarrës, shoqëria civile, akademikë, diplomatë, ish-studentë ose… more ►

Ambasadori çek Karel Urban përuron ekspozitën “Ne jemi rritur në BE”

thumb

Ambasadori i Republikës Çeke SH.T. Z. Karel Urban dhe Kryetarja e Kuvendit të Shqipërisë znj. Lindita Nikolla përuruan sëbashku ekspozitën “Ne jemi rritur në BE”. Aktiviteti i zhvilluar në ambjentet e Kuvendit të Shqipërisë në… more ►

Ambasadori çek Karel Urban viziton Kukësin

thumb

Ambasadori i Republikës Çeke në Shqipëri SH.T. Z. Karel Urban, vizitoi qytetin e Kukësit më datë 9 shtator 2022, ku u prit nga Kryetari i Bashkisë Kukës z. Safet Gjici. more ►

Ambasadori Karel Urban takohet me Presidentin e Shqipërisë Bajram Begaj

thumb

Ambasadori i Republikës Çeke në Shqipëri SH.T. Z. Karel Urban u takua të martën, më 2 gusht 2022 me Presidentin e ri të Shqipërisë, SH.T. Z. Bajram Begaj, në një takim kortezie. more ►

Presidenti i Policisë Çeke vizitoi Shqipërinë

thumb

Në datat 19 – 20 korrik 2022, Presidenti i Policisë Çeke z. Martin Vondrášek vizitoi Shqipërinë. more ►

Ambasadori Urban i paraqet Presidentit Meta prioritetet e Presidencës Çeke të BE-së

Ambasadori i Republikës Çeke Karel Urban u takua të hënën, më 18 korrik 2022 me Presidentin e Republikës së Shqipërisë SH.T. Z. Ilir Meta. more ►

Lançimi i Dy Librave për Marrëdhëniet Çeko - Shqiptare me rastin e 100-vjetorit të Marrëdhënieve Diplomatike Çeki - Shqipëri

thumb

Në vitin 2022 po kremtojmë 100-Vjetorin e marrëdhënieve diplomatike ndërmjet Republikës Çeke (në atë kohë Çekosllovakia) dhe Shqipërisë. Në këtë përvjetor, janë lançuar dy libra mbi temën e marrëdhënieve Çeko - Shqiptare. more ►

Transferimi i Presidencës së Këshillit të BE-së

thumb

Ambasadori i Republikës Çeke në Shqipëri SH.T. Z. Karel Urban mori simbolikisht flamurin e BE-së more ►

Bashkëpunim i intensifikuar ndërmjet policisë çeke dhe asaj shqiptare

thumb

Bashkëpunimi mes policisë çeke dhe asaj shqiptare ka qenë në nivele të shkëlqyera për shumë vite tashmë. more ►

Ambasadori Urban vizitoi qytetin e Gjirokastrës

thumb

Ambasadori i Republikës Çeke Karel Urban vizitoi qytetin e trashëgimisë së UNESCO-s, Gjirokastrën. more ►

Ambasadori i ri i Republikës Çeke në Shqipëri paraqet letrat kredenciale

thumb

Ambasadori i ri i Republikës Çeke në Shqipëri SH.T. Z. Karel Urban i paraqiti letrat kredenciale Presidentit të Republikës së Shqipërisë SH.T.Z. Ilir Meta më 2 shkurt 2022. more ►

Ambasadori çek dekorohet me medaljen shtetërore “Për Merita të Veçanta Civile”

Ambasadori i Republikës Çeke në Shqipëri, njëkohësisht Dekani i Trupit Diplomatik në Tiranë, SH.T. Z. Jaroslav Ludva, u dekorua më 21 dhjetor nga Presidenti i Republikës së Shqipërisë SH.T Z. Ilir Meta me medaljen shtetërore “Për Merita të… more ►

Një delegacion i Senatit të Parlamentit të Republikës Çeke vizitoi Shqipërinë

thumb

Anëtarët e Komisionit për Administratën Publike, Zhvillimin Rajonal dhe Mjedisin të Senatit të Parlamentit të Republikës Çeke vizituan Shqipërinë në datat 18 – 22 nëntor 2021. more ►

Presidenti i Policisë së Republikës Çeke Z. Jan Švejdar vizitoi Shqipërinë

thumb

Presidenti i Policisë së Republikës Çeke Z. Jan Švejdar vizitoi Shqipërinë më 7 - 9 qershor 2021. Temat e takimeve me përfaqësuesit shqiptarë të mbuluan mbi të gjitha bashkëpunimin gjatë sezonit turistik, punën e policëve çekë nën Frontex dhe… more ►

Ministri Kulhánek viziton Tiranën: vendet e Ballkanit Perëndimor kanë mbështetjen tonë për t'u bashkuar me BE-në

thumb

Ministri i Punëve të Jashtme Jakub Kulhánek vizitoi Shqipërinë më 22 - 23 maj, ku u takua me Ministren e Jashtme, Kryeministrin, Presidentin dhe Kryetarin e Opozitës. Temat kryesore të diskutimit ishin zgjerimi i BE-së dhe progresi i vazhdueshëm… more ►

Ministri Kulhánek viziton Tiranën: vendet e Ballkanit Perëndimor kanë mbështetjen tonë për bashkimin me BE-në

Ministri i Punëve të Jashtme Jakub Kulhánek vizitoi Shqipërinë më 22 - 23 Maj, ku u takua me Ministrin e Jashtëm, Kryeministrin, Presidentin dhe Kryetarin e Opozitës. Temat kryesore të diskutimit ishin zgjerimi i BE-së dhe përparimi i… more ►

Projektet e Programit të Promovimit të Tranzicionit 2020

transition_promotion_program

Në Kuadrin e Programit të Promovimit të Tranzicionit, Ambasada e Republikës Çeke në Shqipëri është duke zbatuar dy projekte në vitin 2020 - një të përqendruar në periudhën e komunizmit dhe tranzicionit, i dyti tek media. more ►

Takimi i Ambasadorëve të Shteteve V4 me Presidentin Meta dhe përfundimi ceremonial i Presidencës së Republikës Çeke në Grupin e Vishegradit

thumb

Me rastin e përfundimit të Presidencës së Grupit të Vishegradit (V4) Ambasadori i Republikës Çeke në Tiranë SH.T.Z. Jaroslav Ludva organizoi një drekë pune me Presidentin e Republikës së Shqipërisë SH.T. Z. Ilir Meta si i ftuar i nderit. more ►

Arkeologët nga Universiteti i Masarik, Ceki, eksplorojnë jugun e Shqipërisë

thumb

Arkeologët e Departamentit të Arkeologjisë dhe Muzeologjisë, Universiteti Masaryk në Brno, po kryejnë një eksplorim arkeologjik në fshatin Nivicë (rrethi Tepelenës) që nga 1 korriku 2019. more ►

Fëmijët Shqiptarë fitojnë Çmim në Ekspozitën Ndërkombëtare të Fëmijëve të Arteve të Bukura Lidice 2018

thumb

Adelajda Agushi dhe Ersi Pashollari, dy fëmijë shqiptarë kanë fituar çmim në Ekspozitën e 46-të Ndërkombëtare të Fëmijëve të Arteve të Bukura Lidice 2018. more ►

Ekspozita Nderkombetare e Arteve te Bukura per Femije ne Lidice 2017

thumb

Më 14 dhjetor 2017 u dha Çertifikata e Nderit për pjesëmarrje të suksesshme në Ekspozitën e 45-të Ndërkombëtare të Arteve të Bukura të Fëmijëve Lidice 2017 me temën UDHËTIMI në Ambasadën e Republikës Çeke në Tiranë. more ►

Muzika e kompozitorëve bashkëkohorë çekë dhe shqiptarë në Tiranë

thumb

Festivali i Muzikës PianoDrom, nën titullin Ditët Ndërkombëtare të Sonatës, u hap më 17 Tetor 2016 nga një koncert me artistëçekë. more ►

Takimi i Drejtorëve Politikë të V4 dhe BP6 u zhvillua në Pragë

thumb

Takimi i përbashkët i Drejtorëve Politikë të Ministrive të Punëve të Jashtme të vendeve të Grupit të Vishegradit me përfaqësues të vendeve të BP6 u zhvillua më 23 Qershor 2016 në Pragë. more ►