česky  english  shqip 

Advanced search

Informacion i Përgjithshëm – Linke

Faqja Zyrtare e Republikës Çeke dhe të tjera

Faqja Zyrtare e Republikës Çeke (Fakte Bazë, Sistemi Politik, Vendi dhe Populli, Historia, Kultura dhe Artet, Biznesi, Ekonomia, Tregtia e Jashtme, Informacion Turistik, Lajme, etj.)

www.czech.cz

Kërkime dhe Linke (Arte, Muzika, Qeveria, Informacion Turistik)

www.discoverczech.com

Ambasada e Çekisë në Tiranë përkujton Ditën Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut

thumb

Ambasada e Republikës Çeke përkujtoi Ditën e të Drejtave të Njeriut në Muzeun e Gruas në Tiranë në praninë e grave të shquara dhe të angazhuara në shoqërinë shqiptare. Në bashkëpunim dhe me kontributin e çmuar të Kryetares së Shoqatës për të… more ►

Ambasadori çek ligjëron në COD dhe në Universitetin e Tiranës

thumb

Në kuadër të Presidencës Çeke të Këshillit të BE-së, Ambasadori i Republikës Çeke në Shqipëri, Z. Karel Urban, u ftua nga Qendra Shqiptare për Hapje dhe Dialog dhe Universiteti i Tiranës për të ligjëruar mbi “Rrugëtimin në BE të Republikës… more ►

Ambasadori Urban merr pjesë në forumin për median online

thumb

Ambasadori i Republikës Çeke në Tiranë SH.T. Z. Karel Urban, i ftuar nga Instituti për Studime Politike dhe Universiteti Beder në Tiranë, u takua me profesorë dhe studentë të gazetarisë dhe drejtësisë ku adresoi temën e medias online dhe të… more ►

Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Njeriut - Diskutim mbi të drejtat e grave në shoqërinë shqiptare

Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut, Ambasada e Republikës Çeke në Tiranë organizoi një takim me temën e të drejtave të njeriut, veçanërisht mbi të drejtat e grave në shoqërinë shqiptare. more ►

Dy filma çekë në IHRFFA

thumb

Dy filma çekë do të jenë pjesë e edicionit të 17-të të Festivalit Ndërkombëtar të Filmit për të Drejtat e Njeriut në Akademinë Marubi që do të mbahet në Tiranë në datat 19-24 shtator 2022. more ►

Dy koncerte klasike të artistëve çeko-shqiptarë mbahen në Tiranë dhe Vlorë në Ditën Kombëtare të Republikës Çeke

thumb

Në Tiranë dhe në Teatrin “Petro Marko” në qytetin e Vlorës u mbajtën dy koncerte klasike nga artistë të shkëlqyer çeko - shqiptarë me rastin e Festës Kombëtare të Republikës Çeke. Sopranoja Ulpiana Aliaj, si dhe violonçelisti Bledar… more ►

Festivali i Pranverës në Pragë – transmetimi i koncerteve në internet

thumb

Festivali Ndërkombëtar i Pranverës në Pragë feston këtë vit 75-vjetorin. Është festivali më i vjetër i muzikës klasike në Republikën Çeke. more ►

Ftesë për të marrë pjesë në Konkursin e Artit Lidice 2023

thumb

Ekspozita Ndërkombëtare e Fëmijëve të Arteve të Bukura Lidice (ICEFA Lidice) është e hapur për fëmijët nga 4 deri në 16 vjeç. Veprat artistike mund të dorëzohen në Galerinë Lidice deri në 10 shkurt 2023. more ►

Java e Europës 2020

thumb

Java e Europës 2020 nderon anën më të mirë që situata e vështirë e këtyre ditëve ka nxjerrë në pah tek njerëzit: solidaritetin, forcën dhe qëndrueshmërinë. more ►

Java e Europës në Shqipëri 2021: Shkolla Fillore Lalm

thumb

Në kuadrin e Javës Europiane 2021 Ambasadori Jaroslav Ludva së bashku me përfaqësuesit e Delegacionit të BE-së morën pjesë më 18 maj 2021 në festën e përgatitur nga mësuesit dhe nxënësit në shkollën fillore të rindërtuar rishtas në Lalm (pranë… more ►

Kërkime të Arkeologëve Çekë në Shqipërinë e Jugut

thumb

Për disa vite, ekspertë nga Departamenti i Arkeologjisë dhe Muzeologjisë në Universitetin Masaryk po punojnë në Shqipëri. more ►

Kundera - Një Urë Midis Francës dhe Anës Tjetër të Perdes së Hekurt

thumb

Një debat ekspertësh mbi temën e trashëgimisë së veprave të Milan Kunderës more ►

Kurset Verore të Gjuhës Çeke 2023

studenti2

Republika Çeke ofron dy bursa për studimin e gjuhës çeke në kuadër të programit të Shkollave Verore të Studimeve Sllave në vitin 2023. more ►

Nata Çeke në Gjirokastër – Kremtimi i Ditës Kombëtare Çeke

thumb

Këtë vit, Dita Kombëtare e Republikes Çeke u kremtua përmes një ngjarje të veçantë në Gjirokastër më 29 tetor 2020. more ►

Një koncert i grupit muzikor çek Helix Trio më 7 maj 2020

thumb

Një koncert i grupit muzikor çek Helix Trio do të transmetohet ditën e enjte, më 7 maj 2020, në orën 20.00 more ►

Një leksion i hapur me temën e Republikës Çeke në BE mbahet në Universitetet e Tiranës

thumb

Prof. Asoc. Věra Stojarová nga Universiteti i Masaryk në Brno, së bashku me Ambasadorin çek në Tiranë SH.T. Z. Karel Urban, si i ftuar nderi, ligjëroi para studentëve të shkencave politike në Universitetin Europian të Tiranës dhe në… more ►

Nxënësja Shqiptare merr Certifikatë Nderi për Pjesëmarrjen në Ekspozitën e 50-të Ndërkombëtare të Arteve të Bukura të Fëmijëve, Lidice 2022

thumb

Nxënësja e shkëlqyer dhe e talentuar nga Durrësi, Ilva Sakollari (9 vjeç), fitoi një Certifikatë Nderi për pjesëmarrjen në Ekspozitën e 50-të Ndërkombëtare të Arteve të Bukura për Fëmijë, Lidice 202, me temë “Muzeu im”. more ►

Programi i Tranzicionit i Republikës Çeke asiston IHRF-në në Akademinë Marubi Tiranë

thumb

Programi i Asistencës së Tranzicionit të Republikës Çeke do të mbështesë edhe këtë vit Festivalin Ndërkombëtar të të Drejtave të Njeriut (IHRF) organizuar nga Akademia Marubi në Tiranë. more ►

Rrëfenja Çeke të interpretuara në Shtëpinë Kadare, Tiranë

thumb

Në kuadër të aktiviteteve kulturore në kuadër të 100-vjetorit të marrëdhënieve diplomatike Çeki-Shqipëri, Ambasada e Republikës Çeke në Tiranë, në bashkëpunim me Shtëpinë Kadare, zhvilluan një aktivitet letrar me nxënësit ekselentë të shkollës… more ►

Shkolla Verore e Studimeve Sllave në vitin 2020

Republika Çeke ofron dy bursa në kuadër të programit të Shkollës së Verës së Studimeve Sllave në vitin 2020. more ►

100 vjet më parë lindi "Roboti"

thumb

Fjala "robot" u prezantua në leksikun modern 100 vjet më parë, më 25 janar 1921, me premierën në Teatrin Kombëtar të Pragës të shfaqjes së Karel Capek, R.U.R. (Robotët Universalë të Rossum). Ishte veçanërisht kjo pjesë teatrore që prezantoi… more ►