česky  english  shqip 

Advanced search
na_celou_sirku
Photo: unknow
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Ambasadori çek ligjëron në COD dhe në Universitetin e Tiranës

Në kuadër të Presidencës Çeke të Këshillit të BE-së, Ambasadori i Republikës Çeke në Shqipëri, Z. Karel Urban, u ftua nga Qendra Shqiptare për Hapje dhe Dialog dhe Universiteti i Tiranës për të ligjëruar mbi “Rrugëtimin në BE të Republikës Çeke dhe Rolin e Kulturës në Diplomaci”.

Ambasadori Urban diskutoi me studentët e shkencave politike për Bashkimin Europian, kuptimin dhe prioritetet e Presidencës Çeke të Këshillit të BE-së, rëndësinë e katër lirive të lëvizjes brenda BE-së, si dhe rëndësinë e  kritereve të Kopenhagës për shtetet kandidate. I pyetur nga studentët për temën, ai vuri në dukje përfitimet e shoqërisë çeke nga anëtarësimi në BE, si dhe sfidat e të qënit vend anëtar.

Lidhur me Shqipërinë dhe vendet e Ballkanit Perëndimor, Ambasadori ritheksoi mbështetjen e palëkundur Çeke për integrimin e rajonit në BE si dhe gatishmërinë e Çekisë për të ndihmuar Shqipërinë me përvojën e saj.

Ligjërimi u gjallërua nga komunikimi dhe komentet e studentëve për ngjarjet aktuale ndërkombëtare dhe ne rajon, ndërsa Ambasadori adresoi me kënaqësi këndvështrimet e ndryshme. Të dyja ligjëratat u shoqëruan me fotoekspozitën “Ne jemi rritur në BE” në ambientet e institucioneve. Studentët panë përmes saj zhvillimet kyçe dhe aktorët kryesorë të diplomacisë çeke dhe asaj euroatlantike.

EU path of the Czech Republic and the Role of Culture in Diplomacy

EU path of the Czech Republic and the Role of Culture in Diplomacy

EU path of the Czech Republic and the Role of Culture in Diplomacy

EU path of the Czech Republic and the Role of Culture in Diplomacy

EU path of the Czech Republic and the Role of Culture in Diplomacy

EU path of the Czech Republic and the Role of Culture in Diplomacy

EU path of the Czech Republic and the Role of Culture in Diplomacy

EU path of the Czech Republic and the Role of Culture in Diplomacy

EU path of the Czech Republic and the Role of Culture in Diplomacy

EU path of the Czech Republic and the Role of Culture in Diplomacy

EU path of the Czech Republic and the Role of Culture in Diplomacy

EU path of the Czech Republic and the Role of Culture in Diplomacy

EU path of the Czech Republic and the Role of Culture in Diplomacy

EU path of the Czech Republic and the Role of Culture in Diplomacy

EU path of the Czech Republic and the Role of Culture in Diplomacy

EU path of the Czech Republic and the Role of Culture in Diplomacy