česky  english  shqip 

Advanced search
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Ftesë për të marrë pjesë në Konkursin e Artit Lidice 2022

(This article expired 09.12.2022 / 11:45.)

Ekspozita Ndërkombëtare e Fëmijëve të Arteve të Bukura Lidice (ICEFA Lidice) është e hapur për fëmijët nga 4 deri në 16 vjeç. Veprat artistike mund të dorëzohen në Galerinë Lidice deri në 11 shkurt 2022.

Ekspozita Ndërkombëtare e Arteve të Bukura të Fëmijëve Lidice (ICEFA Lidice) u themelua në vitin 1967 për të përkujtuar fëmijët nga fshati çek Lidice të vrarë nga nazistët gjermanë, si dhe të tjerë fëmijë që kanë vdekur në luftëra.

Edhe pse fillimisht në nivel kombëtar, kjo ekspozitë u ndërkombëtarizua në vitin 1973 dhe që atëherë u bë e mirënjohur mes fëmijëve dhe mësuesve jo vetëm në vendin tonë, por në mbarë botën. Vitet e fundit, më shumë se 25,000 vepra arti shumë të mira kanë ardhur rregullisht nga fëmijët jo vetëm nga Republikat Çeke dhe Sllovake, por edhe nga 60 - 70 vende të tjera, duke përfshirë vende të largëta si Kina, India, Japonia, Kenia, Malajzia, Filipinet, Sri Lanka ose Zimbabve.

Shqipëria ka çdo vit përfaqësuesit e saj në ekspozitë.  58 vepra arti nga Shqipëria u paraqitën në vitin 2021 në Edicionin e 49-të me temën Roboti. Orges Hoxha u shpërblye me Certifikatë Nderi. Urime!!!

Tema e Edicionit të 50-të është MUZEU. Në muze, njerëzit mund të mësojnë për diversitetin dhe historinë e përbashkët të botës.

TEKNIKAT E ARTIT

  • Vizatim, pikturë
  • Punim printimi
  • Media e përzier
  • Fotografi
  • Film/animacion
  • Objekte arti (qeramika, metali, druri, qelqi, tekstili, letra)

Ekspozita është e hapur vetëm për fëmijët nga 4 deri në 16 vjeç.

Data e mbylljes për aplikimet në edicionin e 50-të është 11 shkurt 2022.

Të gjitha informacionet mund të gjenden në faqen e internetit të ICEFA Lidice https://www.mdvv-lidice.cz/en/current