česky  english  shqip 

Advanced search
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Shtrirja e kufizuar e shërbimeve të vizave

Që nga 6 shtatori 2021, Shqipëria i përket vendeve me rrezik shumë të lartë (e kuqe e errët), prandaj ka një shtrirje të kufizuar të shërbimeve të vizave

Që nga 6 shtatori 2021, bazuar në Masën Mbrojtëse të Ministrisë së Shëndetësisë  vetëm një numër i kufizuar vizash  mund të pranohen në Ambasadën e Republikës Çeke në Tiranë. Ka kufizime veçanërisht për vizat Shengen, vizat afatgjata dhe lejet e qëndrimit nuk zbatojnë asnjë kufizim  (që nga 30.09.2021). Një listë e detajuar e shërbimeve mund të gjendet në pikën  III në artikullin VIZAT: Konsullatat e hapura/të mbyllura, shtrirja e shërbimit të vizave

Ekziston një përjashtim për personat e vaksinuar plotësisht të cilët mund të aplikojnë për të gjitha llojet e vizave. Vaksinimi i plotë do të thotë = të paktën 14 ditë pas administrimit të dozës së dytë, në rast të vaksinës me dy faza, vaksina duhet të jetë e miratuar nga BE dhe të administrohet në një nga vendet, certifikatën e vaksinimit të cilën CZE e njeh.

Për informacion të detajuar mbi vizat dhe takimet lutemi të klikoni këtu.

Ndërkohë, kërkojmë bashkëpunimin e aplikantëve në respektimin e rregullave higjenike kur vizitojnë Ambasadën. Aplikantëve do t'u kërkohet të përdorin dezinfektues duarsh, të vendosin maska për fytyrën dhe të mbajnë distancë të paktën 2 metra.

Informacioni mbi masat aktuale për të udhëtuar në Republikën Çeke gjendet në artikullin Udhëtimi në Republikën Çeke nga Shqipëria.

 

 

Attachments

Konfirmimi_i_nje_institucioni_prites_ne_territorin_e_Rep... 136 KB DOCX (FILE_TYPE_DOCX) 2021-06-23