english  česky  日本語 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: © Velvyslanectví ČR v Tokiu
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Český tým na mistrovství světa v ledním hokeji žen do 18 let v Obihiru

(Archivní článek, platnost skončena 06.02.2022 / 16:24.)

V japonském městě Obihiro se mezi dny 6. - 13. 1. 2019 konalo mistrovství světa v ledním hokeji žen do 18 let, kterého se zúčastnil i tým z České republiky.
 

V této kategorii se mistrovství účastní celkem 8 týmů rozdělených do 2 skupin, Češky se tento rok ocitly v jedné skupině s Japonskem, Švýcarskem a Finskem. První zápas proti Švýcarsku český tým nešťastně prohrál 0:1, v dalším zápase se Češkám už dařilo lépe a domácí Japonky porazily 4:2. Následoval zápas s Finskem, při kterém český tým potřeboval získat alespoň 3 body pro postup ze skupiny. Při nerozhodném stavu 1:1 se Češky rozhodly odvolat brankářku a snažily se dát postupový gól, nicméně soupeřky této situace úspěšně využily a 26 sekund před koncem vstřelily gól do prázdné branky.

Místo vytouženého semifinále musel tak český tým bojovat s domácím Japonskem o udržení v elitní skupině, které se hraje na 2 vítězné zápasy. První zápas Češky bez problémů vyhrály 6:0, v druhém ovšem uspěly Japonky s konečným skóre 2:1. O sestupu se tak rozhodovalo až poslední den, který byl nakonec úspěšnější pro české hráčky pod vedením kapitánky Adély Škrdlové, který porazil Japonsko 3:1 a vybojoval si tak místo na příštím mistrovství světa, které se bude pravděpodobně konat zkraje roku 2020 ve Švédsku.

Nejlepší hráčkou českého týmu byla 16letá brankářka Julie Pejšová a nejproduktivnějšími hráčkami se staly útočnice Kristýna Kaltounková a Natálie Mlýnková.