english  česky  日本語 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: © Velvyslanectví ČR v Tokiu
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Český tým HC Sparta Praha zvítězil na Mezinárodním hokejovém turnaji PeeWee 2019 Hachinohe

(Archivní článek, platnost skončena 31.05.2023 / 06:08.)

Český hokejový tým HC Sparta Praha se ve dnech 27. 4. - 5. 5. 2019 účastnil Mezinárodního hokejového turnaje PeeWee 2019 Hachinohe. 

Turnaje se účastnilo celkem osm týmů z šesti zemí, a to z Kanady, Ameriky, Austrálie, Nového Zélandu, Japonska a České republiky. Česká republika se ho účastnila poprvé.

Mezinárodní hokejový turnaj PeeWee se konal poprvé v japonském městě Hachinohe v roce 1989. Tento rok se tedy hokejový turnaj do Hachinohe symbolicky vrátil do místa svého vzniku po 30. letech.

Český tým se v Hachinohe setkal s velmi přátelským přivítáním a podporou jak ze strany organizátorů, tak i japonské místní komunity. Chlapci, ročník 2005 a 2006, bydleli v hostitelských japonských rodinách, které se o ně vzorně starali, doprovázeli je i na stadión, kde jim mohutně fandili.  

Atmosféra celého hokejového turnaje byla velmi přátelská. Český tým bojoval každý zápas s chutí a zaslouženě vyhrál. Blahopřejeme!

Všichni účastníci si však kromě sportovních zážitků, odváží  domů i další nádherné vzpomínky spojené s přátelstvím mezi jednotlivými týmy, japonskými organizátory a i malebnou přírodou japonského severu.

 

Galerie


2019 PeeWee International Friendship Ice Hockey Tournament