english  česky  日本語 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: ©ČOV
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Letní olympiáda v Tokiu je v polovině

Letní olympijské hry 2020 konající se letos v hlavním městě Japonska Tokiu jsou ve své polovině a naše velvyslanectví sleduje a těší se spolu s českou reprezentací jejími mnohými úspěchy.
 

V prvním týdnu olympiády, dne 26. července, si kanoista Lukáš Rohan jako první z českého týmu vybojoval olympijskou medaili, a to stříbrnou z kanoistického slalomu. Druhá medaile nenechala na sebe dlouho čekat a ten samý den jen o několik hodin později šermíř Alexander Choupenitch získal bronzovou medaili.

Ve čtvrtek 29. července nám vyrazili dech naši reprezentanti ve sportovní střelbě. Jiří Lipták stanul na stupínku vítězů se zlatou medailí a David Kostelecký po jeho boku se stříbrnou medailí. Hned v pátek pak kajakář Jiří Prskavec svou jízdou získal zlatou medaili z vodního slalomu a judista Lukáš Krpálek obhájil zlatou medaili, kterou již získal na minulé letní olympiádě v Riu.

Druhý olympijský víkend byl pro české fanoušky nepochybně ve znamení tenisu a jako všichni i naše velvyslanectví se zatajeným dechem sledovalo finálové turnaje Markéty Vondroušové, která získala stříbrnou medaili, a fenomenálního dua Barbory Krejčíkové a Kateřiny Siniakové, které si z olympiády odvážejí nejcennější kov.

A účast ve finále tímto nekončila, českému dvojskifu Jiřímu Šimánkovi a Miroslavu Vraštilovi se podařilo probojovat do finále a získali 4. místo. Plavkyně Barbora Seemanová ve finále zaplavala národní rekord. Tereza Fišerová ve finále vodního slalomu obsadila 6. místo. 

Všem našim olympijským reprezentantům blahopřejeme a nepřestáváme fandit!