english  česky  日本語 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: ©ČOV
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Letní olympijské hry 2020 v Tokiu

Velvyslanectví České republiky v Japonsku vítá zahájení Letních olympijských her Tokio 2020 a těší se z úspěchů českého olympijského týmu.

Dne 23. července 2021 byly v hlavním městě Japonska Tokiu slavnostně zahájeny Letní olympijské hry 2020, které byly odloženy z loňského roku kvůli pandemii koronaviru. Letní olympijské hry budou probíhat až do 8. 8. 2021 na sportovištích nejenom v hlavním městě Tokio, ale i v dalších japonských prefekturách.


Letní olympijské hry se konají v Japonsku podruhé. Pokud by však nebylo druhé světové války, tak by Tokio hostilo jednu z nejvýznamnějších mezinárodních sportovních událostí letos již potřetí.  
První Letní olympijské hry se zde konaly v roce 1964. Českoslovenští sportovci na nich získali pět zlatých, šest stříbrných a tři bronzové medaile. Letní olympijské hry Tokio 1964 jsou neodmyslitelně spjaty s fenomenální českou gymnastkou Věrou Čáslavskou, která na nich vybojovala neuvěřitelné tři zlaté medaile a stala se miláčkem japonského publika. Dodnes na ni Japonci rádi vzpomínají. Dalšími československými zlatými medailisty se stali vzpěrač Hans Zdražil a cyklista Jiří Daler.


Velvyslanectví České republiky v Tokiu bedlivě sleduje letošní olympijské dění a výkony našich sportovců. Radujeme se z každé získané medaile a i z dalších dílčích úspěchů českého týmu!
Aktuální zpravodajství sledujte spolu s námi na našich sociálních sítích.

Galerie


LOH 2020 v Tokiu