english  česky  日本語 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: ©Japan Sumo Association
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Předání českého poháru vítězi Grand Sumo Tournament v Tokiu

V neděli 22. listopadu 2020 proběhlo v tokijské hale Ryogoku Kokugikan finále velkého turnaje v sumó, z něhož vzešel jako vítěz japonský zápasník Takakejšó. Ani epidemie COVID-19 nezabránila závěrečnému slavnostnímu ceremoniálu, během kterého byl vítězi předán diplom a putovní ručně broušený pohár z českého křišťálu zástupcem českého velvyslanectví v Tokiu.

Podle dlouholeté tradice založené již v roce 1970 předává velvyslanec České republiky v Japonsku vítězi Grand Sumo Tournament diplom a putovní ručně broušený pohár z českého křišťálu. Tentokrát pana velvyslance Martina Tomča na slavnostním ceremoniálu zastoupil ekonomický diplomat českého velvyslanectví pan Ondřej Svoboda, který po dramatickém finále předal diplom a pohár domácímu zápasníkovi ozeki Takakejšóvi. Blahopřejeme!

24- letý Takakejšó ve finále čelil mongolskému zápasníkovi komusubi Terunofudžimu, kterého k radosti domácích fanoušků zdolal, když jej obratně vytlačil z ringu.

Pokud forma vítězi vydrží i do dalšího roku, spekuluje se, že by mohl brzo dosáhnout na nejvyšší pozici v sumó a stát se 73. yokozunou v historii tohoto sporu.

Předání diplomu z rukou Ondřeje Svobody

Předání diplomu z rukou Ondřeje Svobody