english  česky  日本語 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: Velvyslanectví ČR v Tokiu / Embassy of the Czech Republic in Tokyo
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Slavnostní zakončení XVI. letních paralympijských her Tokio 2020

Letní paralympijské hry Tokio 2020 byly slavnostně zakončeny v neděli 5. září slavnostním závěrečným ceremoniálem s ohňostrojem.
 

XVI. letní paralympijské hry, které letos proběhly v Tokiu od 24. srpna do 5. září 2021, byly slavnostně zakončeny v neděli 5. září závěrečným ceremoniálem, který proběhl na Olympijském stadionu v Tokiu. Po oficiálních projevech a defilé zástupců jednotlivých států byl nakonec celý ceremoniál zakončen ohňostrojem.

Na Velvyslanectví České republiky v Tokiu jsme měli velkou radost z výkonů a mnoha úspěchů našich parasportovců. Český paralympijský tým přivezl domů krásně kompletní kolekci medailí celkem dvě zlaté, tři stříbrné a tři bronzové medaile.

V pátý den paralympiády 28. srpna se poprvé slavilo získání medaile, kdy mix-týmových lukostřelců Davida Drahonínského a Šárky Musilové zabojoval a vystřílel si stříbrnou medaili. Hned následující den Aleš Kisý svým výkonem získal bronzovou medaili ve vrhu koulí a jde tak o jeho první paralympijskou medaili v kariéře.

Lukostřelci však dále pokračovali v medailovém klání jednotlivců, kdy nejdříve český reprezentant v lukostřelbě David Drahonínský ještě v polovině paralympiády po napínavém souboji vystřílel zlatou medaili a lukostřelkyně Šárka Musilová získala paralympijské stříbro.

První zářijové dny přinesly ještě další úspěchy. Tým stolních tenistů Jiřího Suchánka a Petra Svatoše získal bronzovou medaili. Dále pak Adam Peška v paralympijském sportu boccia zazářil a získal svým výkonem další zlatou medaili pro český tým.

Hned následující dne 2. září se atletce Anně Luxové podařilo získat paralympijský bronz ve vrhu koulí a plavec Arnošt Petráček zakončil medailovou sbírku českého paralympijského týmu stříbrnou medailí v závodě na 50 metrů znak.

 

Na Velvyslanectví České republiky v Tokiu jsme napjatě sledovali každodenní sportovní události XVI. letních paralympijských her a ještě jednou blahopřejeme medailistům a děkujeme za účast a skvělé výkony všem našim parasportovcům.