english  česky  日本語 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: © Velvyslanectví ČR v Tokiu
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Soustředění českého národního softballového týmu juniorů v prefektuře Kochi

Softballová juniorská reprezentace České republiky měla ve  dnech od 27. dubna do 8. května 2019 soustředění v japonské prefektuře Kochi na ostrově Shikoku.
 

Prefektura Kochi, město Kochi i město Susaki jsou již na české sportovce zvyklé. Průběžně se zde připravují čeští kanoisté na OH Tokyo 2020. Nyní sem opětovně zamířil i český národní softballový tým a souběžně zde probíhalo i soustředění českých atletů a atletek, které se připravují na mezinárodní závody IAAF World Relays Yokohama 2019, které se uskuteční ve dnech 11. - 12. května v Yokohamě.

Japonská strana zajišťuje českým sportovcům velmi dobré sportovní zázemí. Ti se zde mohou seznámit zase s japonským prostředím, a to nejenom v rámci sportu - přátelská utkání s japonským národním týmem, ale i např. se školáky a studenty s místní základní a nižší střední školy v Kamibun, které se uskutečnilo dne 7. května 2019.

Tato základní a nižší střední škola má cca 40 žáků. Nikdo z nich nevynechal příležitost se s českými softballovými sportovci přijít pozdravit. Bylo pro ně připraveno kulturní vystoupení i sportovní soutěže. Nálada byla vynikající. Soutěžící přišel povzbudit i starosta města Susaki.

Galerie


Český národní softballový juniorský tým v Kochi