english  česky  日本語 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: © Velvyslanectví ČR v Tokiu
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Soustředění českého reprezentačního týmu judistů v městě Beppu v prefektuře Oita

(Archivní článek, platnost skončena 28.05.2023 / 18:02.)

Český reprezentační judistický tým v čele s Lukášem Krpálkem, držitelem zlaté olympijské medaile v polotěžké váze z OH v Riu 2016, se připravoval v měsíci květnu t.r. v japonském městě Beppu v prefektuře Oita na OH Tokyo 2020.
 

Prefektura Oita a město Beppu vytvořili pro český judistický tým vedený trenérem Petrem Lacinou skvělé podmínky pro jejich přípravu na nadcházející OH Tokio 2020, ať již se tyto týkaly vlastního sportovního zázemí, jejich ubytování či japonské kuchyně.

Čeští sportovci se zde tak mohli i více seznámit s japonským prostředím a s japonskou kulturou, a to i díky neformálním milým setkáním s dětmi a studenty z místních škol. Jedno z těchto setkání proběhlo dne 20. května 2019 na základní škole v Tsurumi v městě Beppu. Žáci páté třídy základní školy se dozvěděli spoustu informací o České republice, namalovali si české vlaječky, naučili i základní česká slovíčka, a závěrem si ověřili své znalosti ve vědomostní soutěži. Vítězové byli odměněni drobnými dárečky.

K pobytu českých sportovců v prefektuře Oita je nutno ještě dodat, že přátelské “domácí” prostředí jim zde pomáhá vytvářet rovněž Japonsko-česká asociace přátelství, která působící v nedalekém městě Oita. Její členové  české sportovce pravidelně navštěvují a povzbuzují je.

Galerie


Soustředění judistů - Beppu