english  česky  日本語 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: Velvyslanectví ČR v Tokiu
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Zakončení 32. Letních olympijských her v Tokiu

Letní olympijské hry, které letos proběhly v Tokiu od 23. července do 8. srpna 2021, byly slavnostně zakončeny v neděli 8. srpna závěrečným ceremoniálem.
 

V neděli 8. srpna 2021 byly v Tokiu slavnostně zakončeny 32. Letní olympijské hry. Závěrečný ceremoniál proběhl na Olympijském stadionu v Tokiu. Po défilé zástupců jednotlivých států zhasl olympijský ohěn a celý ceremoniál zakončil ohňostroj.

Na velvyslanectví České republiky v Tokiu jsme měli velkou radost z mnoha olympijských úspěchů našich sportovců. Český olympijský tým přivezl domů celkem čtyři zlaté, čtyři stříbrné a tři bronzové medaile a dle počtu získaných medailí se tak zatím jednalo o nejúspěšnější letní hry v historii samostatné České republiky.

Zlatou medaili jako první získal ve sportovní střelbě Jiří Lipták. Poté kajakář Jiří Prskavec svou jízdou ve vodním slalomu a judista Lukáš Krpálek obhájil zlatou medaili z olympiády z Ria. Nakonec fenomenální duo tenistek Barbory Krejčíkové a Kateřiny Siniakové si z olympiády odvážejí také nejcenější kov.

Stříbrné medaile z letošní olympiády jsou také v počtu čtyř. Kanoista Lukáš Rohan jako první z českého týmu vybojoval olympijskou medaili, a to stříbrnou z kanoistického slalomu. Ve sportovní střelbě spolu se zlatým Jiřím Liptákem vytřílel David Kostelecký stříbrnou medaili a napínavý tenisový turnaj Markéty Vondroušové též skončil stříbrem. V předposlední den olympiády stříbrnou medaili vybojval i oštěpař Jakub Vadlejch.

Bronz si odváží z letošních letních olympijských her šermíř Alexander Choupenitch, deblkajakáři Josef Dostál a Radek Šlouf, a v předposlední den her ji získal i oštěpař Vítězslav Veselý.

 

Na velvyslanectví České republiky v Tokiu jsme napjatě sledovali každodenní sportovní události a ještě jednou blahopřejeme medailistům a děkujeme za účast a skvělé výkony všem českým sportovcům.

 

Těšíme se na Letní paralympijské hry v Tokiu, které budou slavnostně zahájeny 24. srpna.