english  česky  日本語 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Česká prezentace na "Japan Aerospace 2012"

(Archivní článek, platnost skončena 31.12.2020.)

Ve dnech 9.–14. října 2012 se Česká republika představila na jedné z nejvýznamnějších mezinárodních leteckých výstav “Japan Aerospace“.

Výstava, která se koná pouze jednou za čtyři roky, se tentokrát uskutečnila v japonské Nagoji – regionu s největší koncentrací leteckých výrobních firem v Asii. Na výstavě se představilo 633 firem, z toho 196 zahraničních z 32 zemí.

Dne 9. října 2012 Japan Aerospace oficiálně spoluzahájil náměstek ministra dopravy ČR Jiří Žák a zahajovacího dne výstavy se zúčastnila také velvyslankyně ČR v Japonsku Kateřina Fialková.

Hlavním cílem české účasti na Japan Aerospace 2012, realizované v rámci projektů Ministerstva zahraničních věcí ČR na podporu ekonomických zájmů, bylo výraznějším způsobem podpořit možnosti konkrétní česko-japonské obchodní spolupráce v oblasti leteckého a vesmírného průmyslu.

Na reprezentativním českém stánku o velikosti 18 m2 se představily vedoucí české firmy z oblasti leteckého a vesmírného průmyslu, které byly v Nagoji osobně zastoupené svými generálními řediteli. Jednalo se o následující společnosti: Evektor, spol. s.r.o.; UNIS, a.s.;  Frentech Aerospace s.r.o. a Iguassu Software Systems a.s.

V rámci českého stánku se taktéž prezentovaly hlavní letecké a vesmírné asociace, konkrétně Asociace leteckých výrobců ČR, Svaz českého leteckého průmyslu, Czech Space Alliance a dále Ministerstvo dopravy ČR a vládní agentura CzechInvest. Realizátorem české účasti byl Zastupitelský úřad České republiky v Tokiu.

Úspěšná prezentace českých firem podpořila dobré jméno českého leteckého a vesmírného průmyslu a výrazně pozvedla šance na další posílení vzájemné spolupráce v této oblasti. Jednalo se o historicky vůbec první ucelenější představení českého leteckého průmyslu v Japonsku.

Japan Aerospace 2012