english  česky  日本語 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Český festival v Sakai 2021

(Archivní článek, platnost skončena 04.11.2023.)

Již po třetí v řadě se uskutečnil Český festival ve městě Sakai v regionu Kansai v sídle Honorárního konzulátu ČR. Festival, který se konal poslední říjnový víkend ve venkovních prostorách hotelu Agora Regency prezentoval japonskému publiku širokou nabídku českých produktů, české kultury a cestovního ruchu. Tato akce byla uspořádána Honorárním konzulátem ČR, na přípravách se podílel  Zastupitelský úřad v Tokiu, agentura CzechTourism a České centrum (ČC). Český festival v Sakai navázal na tokijský Český festival, který se konal ve dnech od 22. – 24. října 2021.
 

Letošní ročník festivalu zahájil Honorární konzul pan Kazumasa Kuzumura, na něj navázala uvítacím proslovem zemědělská diplomatka Irena Leopoldová, český program představila ředitelka ČC Eva Takamine a návštěvníky pozdravil také ředitel ZZ CzechTourismu Japonsko Štěpán Pavlík. Na pódiu byl představen v rámci slavnostního zahájení maskot České republiky v Japonsku lvíček Lefumaru a diváky pozdravil také Haniwa-bucho, maskot města Sakai.

Návštěvníci Českého festivalu v Sakai, kterých přišlo přes 11 tisíc, měli možnost poslechnout si ukázky české klasické i folklorní hudby, ochutnat české speciality včetně široké nabídky piva a vína, či zakoupit si tradiční české výrobky jako například dřevěné hračky a loutky, knihy, přírodní kosmetiku, šperky a další.

Festivalu se zúčastnily ve většině případů stejné firmy jako tokijského festivalu, jednalo se např. o P&M - dovozce vín Lahofer, Ludwig, Znovín Znojmo, Lacina a piva Žateckého pivovaru; Divadeo s pivy Zichovec a Wild Creatures, Kobo brewery z Toyamy s pivy vařenými českým sládkem z českého chmele a sladu, firma Botanicus prodávající oleje Saloos, Arch s přírodní kosmetikou Botanicus, výrobce pian Petrof, Wikilook s nabídkou vánočních ozdob a šperků Preciosa, Moshna také s nabídkou šperků a řada dalších firem, které nabízely české spotřební zboží.

Zpracovala: I. Leopoldová, zemědělská diplomatka v Tokiu

Český festival v Sakai 2021

Český festival v Sakai 2021