english  česky  日本語 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: LCC
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Proběhl webinář "Příležitosti pro české producenty a obchodníky s vínem na japonském trhu"

Ve čtvrtek 25. března 2021 proběhl na platformě MS Teams webinář „Příležitosti pro české producenty a obchodníky s vínem na japonském trhu “.
 

Webinář připravený Velvyslanectvím ČR v Tokiu a Ministerstvem zemědělství přiblížil zájemcům současný trh vínem v Japonsku, jeho aktuální trendy a možnosti pro uplatnění českých a moravských vín. Webinář byl uveden stručným shrnutím proexportních nástrojů MZe, po němž zemědělská diplomatka I. Leopoldová v krátkosti představila Japonsko, zejména z pohledu hospodářství a zahraničního obchodu. V navazujících příspěvcích přizvaných odborníků pan Takenori Beppu poskytl konkrétní informace o japonském trhu, jež o své osobní zkušenosti a praktické postřehy doplnil pan Daniel Beres, který dlouhodobě dováží evropská vína do Japonska. Webinář  byl doplněn o minianketu ilustrující spotřebitelské zvyky japonských konzumentů vína. Na konec zemědělská diplomatka zhodnotila nedávný veletrh FOODEX JAPAN 2021 a informovala o plánovaných akcích. 

Irena Leopoldová, zemědělská diplomatka, ZÚ Tokio

Webinář víno

Webinář víno