english  česky  日本語 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: ©Velvyslanectví ČR v Tokiu
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Český festival v Kansai 2020

(Archivní článek, platnost skončena 30.11.2023.)

O víkendu na přelomu října a listopadu byl ve městě Sakai uspořádán druhý ročník festivalu české gastronomie kultury, tradic a cestovního ruchu. Festival měl za cíl prezentovat české potraviny, spotřební zboží, českou kulturu a turistická místa v ČR.
 

Logo 100. výročí navázání diplomatických vztahů s Japonskem

Logo 100. výročí navázání diplomatických vztahů s Japonskem

Ve dnech 30. října  – 1. listopadu 2020 se v hotelu Agora Regency v Sakai na předměstí Ósaky konal druhý ročník Českého festivalu v Japonsku. Cílem této akce bylo představit české firmy působící na japonském trhu v sektoru potravin a nápojů, kosmetiky, spotřebního zboží a technologií. Na realizaci se podílel honorární konzulát ČR v Sakai ve spolupráci s Velvyslanectvím ČR v Tokiu, CzechTourism Japan a Českým Centrem Tokio. Festival byl zahájen honorárním konzulem panem Kazumasou Kuzumurou a zástupcem velvyslance ČR panem Milanem Slancem. Dále pak svůj proslov přednesl starosta města Sakai pan Hideki Nagafuji a senátor Šigeharu Aoyama.

Návštěvníci festivalu měli možnost ochutnat moravská vína výrobců Znovín Znojmo, Vinařství Ludwig, Lahofer a Vinařství Lacina, piva značek Budvar, Pislner Urquell a řemeslná piva Tojamského pivovaru Kobo vařená českým sládkem. Japonští zákazníci ochutnali také českou kuchyni, poslechli si českou folklórní a klasickou hudbu a sledovali prezentace o českých turistických destinacích a české kultuře a tradicích. Měli také možnost se seznámit se softwarem firmy Zoner, klavíry PETROF a nakoupit si české suvenýry firmy Preciosa, dřevěné hračky, kosmetiku Saloos a Botanicus, sladkosti firmy CUKR, modrotiskový textil a pamlsky pro psy společnosti Brit.

Český festival se v podobném duchu již koná několik let v Tokiu. Jeho pátý ročník byl naplánován i na tento rok, avšak z důvodu pandemie Covid 19 a s tím souvisejícího rizika jeho zrušení bylo rozhodnuto realizovat jej on-line formou. Na záznamy z Českého festivalu se můžete podívat na našem youtube kanálu

Galerie


CF Kansai 2020