english  česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: GK Toronto
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Bianca Bellová zahájila své literární turné v Torontu

Dne 31.října 2022 česká spisovatelka Bianca Bellová vystoupila na půdě Katedry slavistiky a slovanské literatury Torontské university, aby představila svou zatím nejúspěšnější knihu Jezero, které vyšlo nedávno v anglickém překladu předního překladatele Alexe Zuckera z USA.

GK Toronto uspořádalo ve spolupráci s prof. Anou Petrov Týden české literatury od 25.10. do 31.10. 2022. První hostkou byla spisovatelka a novinářka Markéta Pilátová. I při druhém večeru se mohli zájemci připojit online na FB stránce generálního konzulátu. Bianca Bellová přečetla ukázku nejen z Jezera, ale i z poslední knihy Ostrov a jednu ze svých povídek Hrázný, kterou namluvil Josef Somr pro Český rozhlas. Mluvila také o svých inspiracích,  oblíbených literátech, vyznala se z obdivu ke Zdeně Salivarové Škvorecké, i o podpoře ruského politického vězně Kara-Murzy.

Turné Biancy Bellové k Jezeru pokračuje ještě dále na ZÚ Ottawa, GK Los Angeles, Českou školu TGM v Chicagu a České centrum New York. Děkujeme všem za spolupráci včetně podpory autorky z Českého literárního centra. GK Toronto využilo fondů MZV na podporu bohemistiky k realizaci autorčiny návštěvy.

Galerie


Bianca Bellová v Torontu