english  česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: ND Liberec
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Naivní divadlo Liberec na Festivalu loutkového divadla

Kdy: 08.03.2023 13:00 - 14:00, Kde: Maja Prentice Theatre 3650 Dixie Road, Mississauga ON L4Y 3V9

Šššš. Šššš. Hůůů. Haf! Tohle dobrodružství o pejscích a vlacích si vaše děti od dvou let nechtějí nechat ujít.

Byl jednou jeden pejsek. A byla jednou jedna fenka.

On celé dny hlídal svou zahradu, ona pobíhala na volno za jeho plotem, dokud ji její páníček hvízdnutím nezavolal domů.

A jak už to chodí, v životech nejen psích, ti dva v sobě i přes vysoké plaňky plotu, který je setrvale odděloval, našli postupně zalíbení. Jenomže ona nechtěla vlézt do cizí zahrady a on zase nedokázal opustit svůj dvorek.

Jak ji jenom nalákat dovnitř? Co kdyby... Ano! Tohle bude určitě fungovat! Předvede jí svou milovanou hračku: Maličký okruh staré zahradní železnice vykukující mezi trsy odrůstající trávy. A kdyby jen to! V jeho psí boudě, ne nepodobné malému nádražnímu depu, již stoupá kouř z komínu staré parní lokomotivy. Fenka přeskočí plot a už se s pejskem vozí po zahradě. Teď už mu neuteče. Teď už bude pouze jeho. A on její. Ale… ale co to? Proč na ni zase hvízdá ten její páníček? Copak jsme tu snad někde na nádraží? No vlastně jsme... Ale proč ji nakládá do auta? A kam s ní odjíždí? To ne! Teď ne! Tohle se teď přece nemůže stát!

Naivní divadlo Liberec bude mít 8.března dvě představení:  ve 13 a 19h. Vstupenky si můžete koupit zde.

ND Liberec

ND Liberec

Naivní divadlo Liberec bylo založeno v roce 1949 (zprvu pod názvem Ústřední loutkové divadlo, záhy přejmenované na Krajskou loutkovou scénu, od roku 1961 Severočeské loutkové divadlo, v roce 1968 získalo svůj dnešní název) jako jedno z prvních profesionálních loutkových divadel v bývalém Československu. Přestože se jeho tvorba přirozeným vývojem ubírala různými směry, v podvědomí diváků i odborníků se zapisuje jako velmi kvalitní české loutkové divadlo již sedmdesát let.

Festival loutkového divadla Mississauga probíhá od 8. do 15. března 2023.

Představení vzniklo za podpory Ministerstva kultury ČR, Libereckého kraje a města Liberec.