english  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

České společnosti úspěšně vystavovaly na Pool and Spa Show v Kanadě

Po roce se zástupci českých společností opět představili na největším kanadském veletrhu zaměřeném na bazény, bazénovou techniku a související příslušenství, Canadian Pool and Spa Conference and Show, která proběhla na začátku prosince v ontarijském městě Niagara Falls. 

Český národní stánek připravila kancelář agentury CzechTrade v Calgary, ve spolupráci s Generálním konzulátem ČR v Torontu, přičemž akce byla spolurealizována jako projekt ekonomické diplomacie, podpořený Ministerstvem průmyslu a obchodu.

Zástupci českých společností, v čele se společností Berndorf Bäderbau, se veletrhu účastnili již po druhé, v návaznosti na úspěšnou prezentaci v roce 2018. Právě zmíněná společnost Berndorf Bäderbau, kterou doplnily i další české firmy, má již v Kanadě zřízenou pobočku a zrealizovány první úspěšné projekty v Britské Kolumbii.

I když by se Kanada mohla zdát zemí, které není bazénům příliš blízká, opak je pravdou. Soukromé bazény jsou velmi populární, stejně jako jsou bazény poměrně běžné ve školách a různých rekreačních centrech, školách či centrech zaměřených na trávení volného času. I když by mohlo vypadat, že jde o zanedbatelný trh, ve skutečnosti jde jen v Kanadě o miliardový segment trhu. Účast na veletrhu přitom nabízí, kromě přímého oslovování potenciálních partnerů, jeden z nejlepších způsobů, jak nalézt případné zákazníky a partnery v teritoriu.

V případě zájmu o bližší informace je možné se obrátit na zahraniční kancelář agentury CzechTrade v Calgary či Generální konzulát ČR v Torontu.

 

 

 

 

David Müller, ekonomický diplomat, Generální konzulát ČR v Torontu