english  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Možnost účasti na misi v oblasti umělé inteligence do Kanady - najděte nové partnery

Generální konzulát České republiky v Torontu, ve spolupráci s agenturou CzechInvest a velvyslanectvím ČR v Ottawě připravují misi zaměřenou na oblasti umělé inteligence, která navštíví Kanadu ve dnech 24. – 28. září 2018.
 

Cílem mise je rozvinout spolupráci mezi Českou republikou a Kanadou v oblasti umělé inteligence, tedy v odvětví náročném na výzkum a vývoj a s vysokou přidanou hodnotou.  Kanada patří mezi země s vysoce rozvinutým výzkumem a silnou podporou v odvětví umělé inteligence, kde usiluje o to stát se jedním z globálních lídrem.

Smyslem mise bude mimo jiné propojit české výzkumné instituce a společnosti s kanadskými partnery v Québecu (centrum kanadského superclusteru zaměřeného na AI), Ontariu (oblasti Toronta a Waterloo) a Edmontonu (kde se bude konat konference zaměřená na aplikaci AI).

Mise umožní českým subjektům navázat kontakty (v některých případech posílit již existující vazby) s kanadskými partnery, projednat možnosti spolupráce a hledat nové partnery v technologicky velmi vyspělém prostředí.  Umělá inteligence, jako součást širší skupiny ICT, také patří mezi perspektivní odvětví definované v mapě oborových příležitostí pro Kanadu.

V případě zájmu o bližší informace je možné kontaktovat zástupce Generálního konzulátu ČR v Torontu Davida Müllera či zástupkyni agentury CzechInvest Evu Jungmannovou.

 

 

 

David Müller, ekonomický diplomat, Generální konzulát ČR v Torontu