english  česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: (@MZV)
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Na veletrhu Incentive Works se Česká republika prezentovala kanadskému publiku

V rámci projektu ekonomické diplomacie se CzechTourism, Generální konzulát České republiky a dvě české společnosti zúčastnily veletrhu Incentive Work, největší kanadské akce v oboru kongresové a incentivní turistiky, který proběhl v Torontu ve dnech 14. a 15. srpna 2018.

V rámci veletrhu byl připraven společný stánek, na němž Českou republiku jako jednu z nejatraktivnější destinací pro kongresovou a incentivní turistiku prezentoval CzechTourism, spolu s českými společnostmi Senator Travel a Eastern Europe Tours. Tzv. MICE segment turistiky (meetings, incentives, conventions and exhibitions) je jeden z dynamicky rostoucích segmentů turistiky, pro který je Česká republika velmi atraktivní destinací. Právě toto odětví přitom přináší nejvyšších zisky pro místní ekonomiku a zároveň se odhaduje, že incentivní sgement turistiky by si měl ze všech turistických odvětví udržet nejrychlejší růst.

Výsadní postavení mezi světovými destinacemi pak zaujímá Praha, která drží osmou příčku mezi nejpopulárnějšími místy pro kongresy (podle ICCA - International Congress and Convention Association), přičemž v roce 2017 do Prahy přijelo na konferenci více než milión účastníků. Společný stánek tak umožnil přiblížit destinaci a české společnosti kanadskému odbornému publiku.

Samotná účast na veletrhu byla spojena s prezentační akcí CzechTourism Lunch & Learn, kterou společně uspořádaly kancelář CzechTourism v New Yorku a Generální konzulát ČR v Torontu a která byla zaměřená na potenciální kanadské klienty a cestovní kanceláře v oboru. Představení České republiky a obou českých partnerských společností vzbudilo za účasti 30 subjektů, včetně místních médií, jako byl například Travel Press, Pax News, značný zájem.

Stánek ČR na Incentive Works 2018

 

 

David Müller, ekonomický diplomat, Generální konzulát ČR v Torontu