english  česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: (@MZV)
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Startupová konference Collision 2020 testuje nové možnosti spolupráce online

V Torontu, respektive v tomto případě spíše ve virtuálním prostoru, proběhla nejrychleji rostoucí startupová konference v Severní Americe, Collision 2020. Konference byla jedním z prvních příkladů akce podobného rozsahu, která se v nových podmínkách přesunula kompletně online.

Konference Collision, která se do Toronta přestěhovala v roce 2019, potvrzovala rostoucí význam Toronta jako technologického centra přesahujícího svým významem hranice Kanady. Účast více než 10 českých startupů v roce 2019 potvrzovala i rostoucí zájem českých společností. Už na jaře 2020, vzhledem k pandemii COVID-19, organizátoři rozhodli, že konference bude kompletně přesunuta online.

Šlo tak o největší kanadskou akci, která se odehrávala ve virtuálním prostoru, jak konferenční část, která probíhala v sedmi jednotlivých přednáškových blocích, tak setkání s investory, mentory a networking. V rámci projektu ekonomické diplomacie, který zorganizoval Generální konzulát ČR v Torontu a agentura CzechInvest, a který byl podpořen Ministerstvem zahraničních věcí, se online konference zúčastnilo 13 českých startupů, z nejrůznějších technologických odvětví. Pro všechny účastníky představovala participace do jisté míry novou zkušenost a testování hranice možného - jako nejvíce obtížné se ukázalo, vzhledem k limitům virtuálního prostředí, nahradit osobní networking. I tak je zřejmé, že konference svůj účel splnila a v příštím roce na ni i s nově nabytými zkušenostmi bude možné navázat, ať už v jakékoliv podobě.

Konference a jednotlivé prezentace potvrdily, že Toronto se i přes současnou globální krizi drží na špici technologického vývoje v Severní Americe, patří k městům, které přitahují nejvíce startupů, venture kapitálu a zahraničních investorů, stejně jako mezinárodní talent.

 

 

David Müller, ekonomický diplomat, Generální konzulát ČR v Torontu