english  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Česká stopa v Torontu na startupové konferenci Collision 2021

Již podruhé proběhla v Torontu, respektive ve virtuálním prostoru, jedna z největších startupových konferencí v Severní Americe, Collision 2021, a to za účasti patnácti českých společností.
 

Konference Collision, která se do Toronta přestěhovala v roce 2019, potvrzovala rostoucí význam Toronta jako technologického centra přesahujícího svým významem hranice Kanady.  V roce 2019 se jí účastnilo jedenáct českých startupů. Poté, co byla v roce 2020 konference jako jedna z prvních velkých akcí přesunuta kvůli pandemii online, se zapojilo již třináct českých společností, a v dubnu 2021, kdy konference proběhla opět online, se účastnilo patnáct českých startupů. Zájem, i přes pandemické podmínky, roste.

Konference, které se virtuálně účastnilo téměř 40 000 účastníků, byla jednou z největších kanadských akcí probíhajících na síti. Kromě přednášek a konference byly součástí programu i setkání s investory, mentory a networking. V rámci projektu ekonomické diplomacie, který zorganizoval Generální konzulát ČR v Torontu a agentura CzechInvest, a který byl podpořen Ministerstvem zahraničních věcí, se do akce zapojily české startupy z nejrůznějších technologických odvětví. Jakkoliv je nevyhnutelnutelným limitem online akcí omezená možnost setkávání, je zřejmé, že konference  svůj účel splnila a v příštím roce na ni i s nově nabytými zkušenostmi bude možné navázat. Plánem je přitom vrátit se v roce 2022 do Toronta fyzicky.

Toronto se i přes současnou krizi drží na špici technologického vývoje v Severní Americe, patří k městům, které přitahují nejvíce startupů, venture kapitálu a zahraničních investorů, stejně jako mezinárodní talent. Tyto kontakty se pak nabízí účastníkům konference i zájemcům o nalezení partnerů v Torontu.

 

 

David Müller, ekonomický diplomat, Generální konzulát ČR v Torontu