english  česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: (@MZV)
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Torontský dopravní podnik, Toronto Transit Commission, zveřejnil plán investic na dalších 10 let

Městská společnost, zajišťující dopravu v Torontu, se třetím nejvytíženějším systémem veřejné dopravy v Severní Americe, zveřejnila svůj předpokládaný plán investic na dalších let, pro období 2017 – 2026, v sektorech, kde se budou nabízet příležitosti i pro české společnosti.
 

Celkové investice, zahrnující zlepšování dopravní infrastruktury, nákup nových vozidel a modernizaci/údržbu by měly dosáhnout částky 9,24 miliard kanadských dolarů, tedy přibližně 175 miliard korun.  Město ale zároveň nemá z této částky ještě zajištěné financování ve výši 2,27 miliardy dolarů, které bude třeba zajistit z dalších zdrojů. Další přibližně 4 miliardy dolarů by měly být investovány do prodloužení některých linek metra, nicméně tyto položky nejsou v plánu zahrnuty.


V čem se budou především nabízet příležitosti pro společnosti, které by měly zájem účastnit se budoucích tendrů? Pokud jde o vozidla, plánují se především nákupy více než tisíce nízkopodlažních autobusů (ve výši přibližně jedné miliardy dolarů), nahrazení přibližně 370 vozů metra (více než miliarda dolarů) a nákup přibližně 260 nových tramvají (z čehož je většina již pokryta stávající zakázkou pro společnost Bombardier) a přibližně 60 - 100 by mělo být nakoupeno nově. Žádost o informace od společností, které by mohly mít zájem, již byla TTC vypsána.  Tento sektor je zároveň součástí mapy oborových příležitostí pro Kanadu.

Co se týče infrastrukturních projektů, zajímavý by mohl být především projekt instalace automatické kontroly a signalizace na linkách metra (v odhadované výši 540 miliónů dolarů). V případě zájmu o další informace je možné se obracet na Generální konzulát ČR v Torontu. Celá zpráva je pak k nalezení zde.

 

David Müller, ekonomický diplomat, Generální konzulát ČR v Torontu