english  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

V Montrealu a Torontu proběhly investiční semináře představující Českou republiku

V závěru dubna proběhly v kanadských metropolích Montréalu a Torontu investiční semináře představující Českou republiku jako perspektivní destinaci pro byznys.

Cílem seminářů, které byly zajištěny prostřednictvím projektu ekonomické diplomacie. bylo přispět ke zvýšení povědomí kanadských subjektů o České republice jako o zajímavé a perspektivní destinaci, zvláště pro případné úvahy o možnostech zahraniční expanze. Česká republika se může v Kanadě profilovat především jako možná brána do regionu střední a východní Evropy, s výhodou přístupu na jednotný vnitřní trh Evropské unie.

Jak v Montréalu, tak v Torontu proběhly semináře se stejným zaměřením, prezentací České republiky, představení jejích silných stránek a výhod a demonstrace již existujících úspěšných kanadských investorů. Prezentací se kromě Generálního konzula ČR v Torontu Ivana Počucha účastnili ekonomičtí diplomaté z Toronta a Ottawy a z České republiky pak Tomáš Vavrečka z agentury CzechInvest, Kamil Blažek, zástupce Sdružení pro zahraniční investice a právnické kanceláře Kinstellar a Radan Janoš, zástupce právní kanceláře PRK Partners. Semináře probíhaly v prostorách společnosti Deloitte, zajištěnými prostřednictvím spolupráce Deloitte ČR a Sdružení pro zahraniční investice.

Do České republiky již umístilo své investice několika významných kanadských společností, například Magna International, jeden z největších výrobců automobilových komponentů na světě, Bombardier, patřící mezi klíčové hráče v oboru kolejové a letecké dopravy, a za zmínku také stojí investice jednoho z největších kanadských fondů, OMERS, do společnosti NET4GAS.

Účastníci seminářů ocenili kvalitní vystoupení a projevili zájem o Českou republiku. Mimo ostatních se v Montréalu zúčastnilo větší množství zástupců výzkumného a inovačního sektoru, v Torontu pak právních kanceláří a členů české komunity. Semináře splnily svůj účel bližšího představení a prezentace České republiky, přičemž na tyto aktivity bude navazovat další práce Generálního konzulátu v Torontu a Velvyslanectví v Ottawě, na které je možné se v případě zájmu o další informace obracet, stejně jako na další zúčastněné subjekty.

Investiční seminář

Investiční seminář

 

David Müller, vedoucí obchodně-ekonomického úseku, Generální konzulát České republiky v Torontu