english  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

V Torontu se prezentovaly české společnosti v oblasti kybernetické bezpečnosti

19. dubna proběhl v Torontu networkingový seminář Explore Cyber, na kterém měly české společnosti možnost představit své služby a diskutovat s potenciálními kanadskými partnery.

Celodenní seminář byl zorganizován Generálním konzulátem ČR v Torontu jako projekt ekonomické diplomacie. Jeho součástí byla dopolední prezentace českých společností a odpolední networkingové setkání. Z českých společností byly zastoupeny IT - CNS, Safetica, Novicom, Flowmon, CZ.NIC a InMeSo. Projekt byl součástí širší mise, které navštívila nejprve Pittsburgh, kde byl podobný program zorganizován velvyslanectvím ČR ve Wasghintonu ve spolupráci se společností IT-CNS, která má své americké sídlo právě v Pittsburghu.

ITC sektor v Kanadě je součástí mapy oborových příležitostí, přičemž Toronto je hlavním kanadským centrem ICT a jedním z nejvýznamnějších v celé Severní Americe. I když se v oboru nabízí velké množství příležitostí, jde zároveň o trh nesmírně konkurenční, na kterém působí největší mezinárodní, severoameričtí i kanadští hráči a je obtížné se prosadit, stejně jako získat vůbec pozornost. Klíčové je proto nalezení správného partnera, který má s daným trhem zkušenosti.

Zajímavé možnosti potenciálně nabízí i spolupráce s akademickým sektorem. V rámci druhého dne programu tak česká delegace navštívila University of Waterloo, která je často hodnocena jako nejlepší kanadská škola v oblasti IT. Zde měla možnost jednat s ředitelem Cyber Security a Privacy Institute a několika vybranými profesory School of Computer Science o vybraných sektorech kybernetické bezpečnosti a možnostech spolupráce.

Explore Cyber seminář

 

 

David Müller, Generální konzulát ČR v Torontu