česky  english 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: Velvyslanectví ČR ve Washingtonu
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Boni Pueri slavili úspěch v USA po deseti letech

Královéhradecký chlapecký soubor se po deseti letech vrátil do USA. Své krátké turné zahájil v New Yorku, kde se představil nejprve v katedrále sv. Patrika na nedělní mši a v pondělí  6. května 2019 v České národní  budově. 

Ve Washingtonu měl soubor čítající 30 chlapců v rozmezí 9-20 let představení dvě ve sváteční den 8. května 2019. Dopoledne na americkém ministerstvu zahraničních věci měli chlapci možnost soukromé prohlídky historických reprezentačních salónků. Na 60 zástupců diplomatického sboru bylo nadšeno z připraveného programu, jenž kombinoval spirituální, klasickou a filmovou hudbu. 

Večer si soubor přišly poslechnout téměř dvě stovky diváků. Koncert v Temple Visitors' Center zahájil velvyslanec Hynek Kmoníček, který zmínil historii souboru i význam koncertu mladého souboru v den výročí konce  2. světové války. 

Soubor sklidil velký úspěch. Bezchybné zpívání, vlastní uváděni písní, tři různé obleky i vtipné choreografie k hollywoodským melodiím nadchly všechny přítomné. 

Soubor doprovázel pianista Robert Fuchs. Hlavní zásluhy na úspěších doma i v zahraničí má vedení souboru, ředitel a sbormistr v jedné osobě Pavel Horák.

 

Galerie


Boni Pueri 2019