česky  english 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: (@MZV)
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Czech That Film ve Washingtonu

Po zahájení 6. ročníku českého filmového festivalu CZECH THAT FILM na západním pobřeží (Los Angeles, San Francisco, Salt Lake City a Phoenix) se české filmy přesunuly do Texasu a na východní pobřeží do hlavního města Spojených států.

Ve dnech 12.–13.dubna 2017 se v artovém kině Avalon promítaly tři nové české filmy. První den Teorie tygra za přítomnosti scénaristy a režiséra Radka Bajgara. Festival uvedla kulturní atašé Š.Ponroy Vamberová, po filmu proběhla skoro půlhodinová diskuse s hostem. Film byl přijat velmi dobře. Druhý den pak byly uvedeny filmy Učitelka Jana Hřebejka a Renčova Lída Baarová. I zde se potvrdila dobrá volba snímků. Komunistické praktiky minulosti a biografický snímek zasazený do předválečného Německa Američany také oslovily. Mezi oběma čtvrtečními filmy proběhla recepce. 

Kino Avalon i ZÚ Washington byly potěšeny hojnou účastí. Celková návštěvnost byla téměř 350 diváků. Festival pokračuje v dubnu a květnu v Atlantě, Dallasu, Denveru, Little Rock a Torontu. Více na stránkách czechthatfilm.com

CZECH THAT FILM ve Washingtonu

CZECH THAT FILM ve Washingtonu

CZECH THAT FILM ve Washingtonu

CZECH THAT FILM ve Washingtonu