česky  english 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: (@MZV)
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Galavečer na počest Martiny Navrátilové

Velvyslanec Petr Gandalovič uspořádal 12. září 2016 slavnostní galavečeři na počest tenisové legendy Martiny Navrátilové za účasti Madeleine Albrightové a dalších významných hostů. Navrátilová je osobností letošního ročníku projektu velvyslanectví - Festivalu vzájemných inspirací, který se stal již součástí washingtonské kulturní sezóny. Velvyslanectví obdrželo dopis prezidenta USA Baracka Obamy, v němž vyjadřuje tomuto festivalu svoji podporu.

Galavečer uvedl velvyslanec ČR Petr Gandalovič, který připomněl, že Martina Navrátilová jako občanka obou zemí, hrdá Češka a hrdá Američanka, doslova a do písmene zosobňuje hlavní cíl Festivalu vzájemných inspirací, tedy představit skutečně inspirativní osobnosti, jež naše dvě země spojují.

Ředitel pro záležitosti Střední a Východní Evropy Národní bezpečnostní rady Brian Johnson přečetl dopis prezidenta Baracka Obamy, který velvyslanectví obdrželo na podporu letošního ročníku MIF.

S hlavním projevem vystoupila bývalá ministryně zahraničí USA Madeleine Albrightová, která kariéru i životní příběh Martiny Navrátilové sleduje od jejího příjezdu do USA. V osobně laděném vystoupení označila Martinu za bořitelku bariér a inspirativní vůdčí osobnost, která ostatní inspiruje k tomu, aby šli za svým cílem. Hosty galavečeře pobavila poznámkou, že české ženy a tenis k sobě pasují stejně jako vepřo-knedlo-zelo.

Martina Navrátilová poté krátce poděkovala M. Albrightové, velvyslanci a velvyslanectví za uspořádání festivalu i obou akcí, jichž se ve Washingtonu zúčastnila.

Zvláštním hostem ZÚ byl Martin Pabiška, generální ředitel firmy Elton, výrobce tradičních hodinek značky Prim. S velvyslancem Gandalovičem předali Martině Navrátilové společný dárek firmy a velvyslanectví, a to hodinky Prim Sphere s ciferníkem z českých granátů.

Česká televize – Události 13. 9. 2016: České osobnosti v USA

Český rozhlas - Nezáleží na slovech, ale na činech

Galerie


Gala Dinner to Honor Martina Navrátilová