česky  english 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: Velvyslanectví ČR ve Washingtonu
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Jazzová muzikantka Martina Fišerová ve Washingtonu

Česká skladatelka, kytaristka a zpěvačka žijící v New Yorku Martina Fišerová vystoupila na Millenniu Stage Kennedyho centra i v rámci Kids Euro Festivalu.

Dne 22. října 2018 vystoupila česká jazzová muzikantka žijící v New Yorku Martina Fišerová na Millenniu Stage Kennedyho centra. Na klavír ji doprovodil výtečný Lawrence Fields. Program mladých českých umělců na této prestižní scéně je možný díky podpoře rodinné nadace Karla Komárka a spolupráce ZÚ.

Fišerová se narodila v Praze do rodiny známého jazzového kytaristy Zdeňka Fišera. Zpívala a hrála např. s Kamilem Střihavkou, Hanou Hegerovou a Laco Deczim. Ve Washingtonu  představila své písně z posledního CD Shift, které vznikalo jak v Evropě, tak v USA. Česká umělkyně si diváky získala svou inovativní formou hraní i lyrickými texty.

Martina Fišerová se během svého pobytu ve Washingtonu zapojila i do právě probíhajícího populárního dětského festivalu Kids Euro, který přináší americkým dětem evropskou kulturu. V úterý 23.10.2018 zahráli s Lawrencem Fieldsem koncert v Národní dětské nemocnici a odpoledne Martina připravila hudební dílnu pro 35 dětí z Brent Elementary School v Hill Center v jihovýchodní části Washingtonu.

 

 

Galerie


Martina Fišerová