česky  english 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: Velvyslanectví ČR ve Washingtonu
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Legendární Emil Viklický si podmanil Blues Alley

Velvyslanectví ČR ve Washingtonu uspořádalo ke 100. výročí vzniku republiky jazzový koncert.  4. června 2018 v prestižním klubu Blues Alley v Georgetownu (založen v roce 1965) vystoupila legenda českého jazzu, skladatel a klavírista Emil Viklický.

V triu s ním na kontrabas zahrál další uznávaný český hráč Petr Dvorský a místní známý bubeník a pedagog Lenny Robinson.

První koncert od 20h odehrálo trio v senzační atmosféře úplně zaplněného sálu pro 100 lidí. Na druhý přišlo o dost méně posluchačů, ale mezi nimi byl například irský velvyslanec s manželkou. Viklického představila publiku kulturní atašé Šárka Ponroy Vamberová. Všichni přítomní ocenili nejen skvělé hudební kvality tria, ale i perfektní angličtinu a smysl pro humor hlavní hvězdy večera. Hrály se jak klasické americké jazzové písně, tak moravské lidové, jež vyzněly velmi originálně.

Emil Viklický jezdí do Severní Ameriky pravidelně. Své letošní turné zahájil v Torontu, následovalo Chicago, Cedar Rapids v Iowě, dvojkoncert v Atlantě a zakončil jej právě v hlavním městě. Ředitel klubu Harry Schnipper byl kvalitou vystoupení nadšený, stejně jako všichni posluchači.

Galerie


Emil Viklicky 2018