česky  english 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: (@MZV)
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Martina Navrátilová ve Washigton Post

V pondělí 12. září zorganizovala česká ambasáda ve spolupráci s prestižním deníkem The Washington Post veřejné interview, které s tenisovou legendou a hlavní postavou 7. ročníku Mutual Inspiration Festival vedla známá novinářka tohoto deníku Petula Dvorak (také českého původu). Rozhovor se uskutečnil v sídle tohoto listu v centru města za značného zájmu Washingtoňanů a byl živě streamován na facebookovém profilu The Washington Post.

Martina Navrátilová hovořila o svém dětství a lásce ke sportu, kdy se jako malá věnovala lyžování a v jednu dobu se dokonce rozhodovala mezi ním a tenisem. Vzpomínala na okolnosti, které provázely začátky její dlouhé sportovní kariéry a za nichž v 18 letech odešla do Spojených států. Dotkla se i současných politických i sportovních událostí, neboť do Washingtonu přijela rovnou z  US Open.

Českou tenisovou školu považuje za kvalitní, stejně jako skutečnost, že řada českých rodin se přirozeně, ať již více či méně, věnuje pohybovým aktivitám všeho druhu. Došlo i na témata spojená s LGBT komunitou, postavením žen ve sportu a minoritami obecně. Zodpověděla celou řadu dotazů z publika. Po skončení veřejného vystoupení poskytla Martina Navrátilová rozhovor korespondentům ČT a ČRo v USA.

Česká televize – Události 13. 9. 2016: České osobnosti v USA (Martin Řezníček)

Český rozhlas – Nezáleží na slovech, ale na činech (Lenka Kabrhelová)

 

 

Galerie


Martina Navrátilová Interview 2016