česky  english 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: Velvyslanectví ČR ve Washingtonu
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Milostné písně a vtip Pavlíny Horákové slavily úspěch

V neděli 11. listopadu, kdy se slaví po celých Spojených státech Den veteránů, vystoupila na Millenniu stage v Kennedyho centru mladá mezzosopranistka Pavlína Horáková s programem českých a slovenských milostných písní „Love Matters in Czech Music“.

Spolu s ní přijeli z New Yorku klavíristi Camilla Mraz, Drew Spradlin, kytarista a zpěvák Alcorn Ferguson Minor IV a houslista Nikita Borisevitch.

Zpěvačku uvedla kulturní atašé Š.P.Vamberová, jež koncert věnovala všem válečným veteránům a jejich rodinám. Připomněla, že v Evropě právě před sto lety skončila 1. světová válka.

Pavlína Horáková si pro americké publikum připravila jak lidové písně, tak umělé, které složili velikáni české klasické školy Leoš Janáček, Bohuslav Martinů a Antonín Dvořák. Představila i méně známého slovenského skladatele Figuše-Bystrého. Na úplný závěr Pavlína zařadila píseň Falling Slowly od M.Irglové a G.Hansarda.

Po koncertu, na který dorazilo na 300 diváků a dalších 3000 jej sledovalo živě na Facebooku Kennedyho centra, se na Pavlínu tvořila fronta. Diváci často i s malými dětmi přišli vyjádřit své nadšení a uznání pěveckých i moderátorských kvalit české umělkyně.

Galerie


Pavlína Horáková