česky  english 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: Velvyslanectví ČR ve Washingtonu
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Mladá česká zpěvačka Hellwana poprvé v USA

Velvyslanectví ČR ve Washingtonu pozvalo loňskou vítězku hudebně exportní soutěže Českého rozhlasu Wave nazvané Czeching Moniku Evans alias Hellwanu do USA.

Přiletěla s DJ Alyazem zahrát nejprve na zahájení 8. konference českých škol v Severní Americe dne 31. května 2019 v Pittsburghu  a v neděli 2. června byla na programu Millenia Stage Kennedyho centra ve Washingtonu.

Svým zjevem i hudebním stylem výrazná zpěvačka a rapperka je ovlivněna grimem, r’n’b, neo-soulem i trapem. Mezi své oblíbené umělce a umělkyně řadí třeba zpěvačku Jorju Smith nebo rappera Skeptu. Ve svých textech i na sociálních sítích podporuje pozitivní vztah k tělu a povzbuzuje mladé dívky, aby se měly rády takové, jaké jsou. Hellwana do svých pěti let žila ve Velké Británii, často se tam za částí své rodiny vrací. Angličtina je jejím druhým mateřským jazykem. Její otec pochází z Karibiku.  Studovala klasický klavír, teprve před dvěma lety se začala věnovat zpěvu.

Ve Washingtonu se dostalo Hellwaně vřelého přijetí, posluchači ji říkali, do jaké hudební skupiny by se hodila. Na podiu dala dostatek prostoru i českému DJ Alyazovi, který je známý a uznávaný na poli elektronické hudby.  Záznam koncertu v Kennedyho centru je na kanále YouTube.

Galerie


Hellwana