česky  english 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: (@MZV)
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Oslava státního svátku v Atlantě

Česká škola Atlanta a generální honorární konzul George Novak uspořádali pro konzulární sbor a česko-slovenskou komunitu 6. listopadu 2016 oslavu 98.výročí založení Československa.

G.Novak vyzdvihl zásluhy 1. československého prezidenta T.G.Masaryka o rozvoj demokratické a prosperující republiky. Zástupkyně velvyslanectví ČR ve Washingtonu, Šárka Ponroy Vamberová, nová kulturní atašé, ve svém projevu zmínila také historickou úlohu prezidenta W.Wilsona, aktuální politickou spolupráci obou zemí, obchodní a investiční dynamiku, stejně tak i důležitost české diaspory v USA a bohaté kulturní, školské a vědecké výměny.

Š. P.Vamberová a G.Novak, Atlanta

Š. P.Vamberová a G.Novak, Atlanta

Prezidentka České školy Lenka Mohwish necelé stovce hostů představila děti, tým vedení a učitelek, partnery a sponzory sobotní školy včetně projektů, do kterých se již škola zapojila.  Informovala také o připravované konferenci všech Českých škol na území USA a Kanady v červnu příštího roku, jejímž hostitelem bude právě atlantská škola.

Atlanta - setkání s víceguvernérem C.Caglem

Atlanta - setkání s víceguvernérem C.Caglem

V pondělí 7.11.2016 se G.Novak, Š.P.Vamberová, Lenka Mohwish a viceprezidentka školy Monika Vintrliková potkali s viceguvernérem státu Georgia C. Caglem, prohlédli si sídlo parlamentu a muzeum. Navštívili také americké sídlo zpravodajské stanice CNN. S ředitelkou Goethe Institutu M.Brunsovou probrali možnosti budoucí spolupráce při propagaci evropské kultury a jazyků.