česky  english 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: Michaella Farrell
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Tři koncerty Vladivojny & 4Tria ve Washingtonu

Velvyslanectví ČR ve Washingtonu pozvalo do USA  zpěvačku, kytaristku a  autorku filmové a divadelní hudby Vladivojnu La Chiu. Je hudebně podepsána pod filmy jako 8 hlav šílenství, Nevinnost nebo pod seriálem HBO Až po uši. Přijela s kapelou 4Trio ve složení Terezie Vodička Kovalová - violoncello, Luboš Pavlík- bicí a Petr Uvira - kytara. 

Nejprve se skupina představila v pátek 10. května 2019 v rámci CrossCurrents Festivalu a za podpory EUNIC DC zahrála na Georgetownské univerzitě účastníkům divadelního festivalu ze 40 zemí světa.  V sobotu  11. května skupina zahrála výběr svých nejlepších skladeb třem tisícovkám návštěvníků během dne otevřených dveří velvyslanectví tzv. EU OPEN HOUSE. 

Vrcholem pobytu v hlavním městě byl koncert v Kennedyho centru, o kterém natočila reportáž Česká televize pro Události v kultuře. Během koncertu Vladivojna zahrála jak romantické pomalé písně, tak rockovější skladby. Nechyběla ani poetika ruské básnířky Anny Barkovové a úvodní píseň oblíbeného seriálu HBO s názvem Holka. 14. května se skupina muzikantů přesunula do Kalifornie, kde odehrála koncerty v klubech v San Francisku a Los Angeles. Díky J.Vlčkovi. 

 

Galerie


Vladivojna