česky  english 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: CTA
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Velvyslanec Kmoníček převzal ocenění Innovation Champion 2018 udělené Česku

Dne 17. dubna převzal velvyslanec Hynek Kmoníček ocenění Innovation Champion 2018, které Česku udělila Asociace spotřebních technologií (CTA). Česko bylo ve Washingtonu oceněno jako jedna ze špičkových států podporující rozvoj inovací.  
 

Velvyslanec převzal cenu z rukou prezidenta a výkonného ředitele CTA Garyho Shapira na slavnostním ceremoniálu ve Washingtonu.

Ve své děkovné řeči kromě jiného pobavil přítomné objasněním svého pohledu na českou duši, když řekl: “Češi jsou rození inovátoři. Vzhledem k tomu, že většina z nás má pro cizince naprosto nevyslovitelná jména, takže už když nás oslovíte, je v tom kus inovace... Ať už jde o nanotechnologie, kybernetickou bezpečnost či vývoj léků, přijeďte a přesvědčte se sami, příští evropská konference CTA se bude konat v Praze.”

Letos bylo hodnoceno celkem 38 zemí a členské státy Evropské unie ve 12 kategoriích. Česko je jednou ze zemí oceněných za to, že umožňují jednotlivcům a firmám co nejširší testování a nasazení autonomních vozidel. Země jako Česko jsou podle hodnocení CTA globálními lídry s politikou podporující inovaci, tvořivost a nové nápady. K hodnotícím kritériím patří například vstřícné kroky vlády vůči tzv. rušivým technologiím, daňový systém, či rychlost a cena širokopásmového přenosu.

Asociace spotřebních technologií (Consumer Technology Association, CTA) je obchodní sdružení segmentu spotřební elektroniky. Malé a střední podniky a start-upy tvoří většinu členské základny, dalšími jsou nejznámější světové značky. K výhodám členství v CTA patří obchodní zastupování, průzkumy trhu, technické vzdělávání, propagace průmyslu, vývoj standardů a posilování obchodních a strategických vztahů.

Galerie


CTA Innovation Awards 2018