česky  english 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: ZÚ Washington
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Vřelé přijetí alba Masaryk Lenky Lichtenberg

Česko-kanadská hudebnice žijící v Torontu Lenka Lichtenberg představila poprvé živě své  album nazvané jednoduše MASARYK na české ambasádě ve Washingtonu 2.listopadu 2017 v rámci Mutual Inspirations Festival 2017.
 

Album vyšlo v září 2017 a je již populární v kanadských rádiích. Doma v Kanadě je zpěvačka, multiinstrumentalistka a skladatelka pravidelně nominována na Kanadské hudební ceny v kategorii World Music a několikrát se již stala jejich vítězkou.

Na novém albu  Lenka vychází z českých, slovenských a moravských lidovek, které v roce 1942 v New Yorku Jan Masaryk zaranžoval pro operní pěvkyni Jarmilu Novotnou, jež v té době působila v Metropolitní opeře, a posouvá je většinou do nového moderního rytmu. Česká premiéra alba proběhne 16. listopadu 2017 v divadle Semafor.

Velvyslanectví ČR ve Washingtonu využilo přítomnosti Lenky Lichtenberg ve Washingtonu a zapojilo ji do programu 10. ročníku KIDS EURO FESTIVALU. Pro děti si připravila hudební mozaiku českých lidovek. Vystoupila nejprve pro veřejnost otevřeném workshopu v Sitar Arts Center 2. listopadu 2017 a druhý den v Hillwood muzeu pro tři třídy veřejné školy Montessori. Děti si s Lenkou zazpívaly, zatleskaly, zahrály, dozvěděly se nejen něco o hudbě, ale i o České republice a její historii.

Euro Kids Festival je velmi oblíbeným festivalem. Všechny akce jsou zdarma, školy i veřejnost program netrpělivě očekávají a většina akcí je plně obsazena, což byl případ i českých akcí.

Galerie


Lenka Lichtenberg