česky  english 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: cc
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

České firmy na veletrhu SXSW 2023: Podpora exportu v praxi

Několik českých firem se účastnilo veletrhu SXSW 2023 v Austinu v Texasu. Jednalo se o přední mezinárodní setkání v oblasti interaktivní technologie, zábavy a kreativity.

České firmy z oblasti technologií a kreativity měly příležitost představit své produkty a služby mezinárodnímu publiku, navázat kontakty a posílit vztahy s existujícími partnery.

Na českém stánku, který byl financován pomocí prostředků určených na podporu exportu, se zastavil také český ministr průmyslu a obchodu, aby projevil podporu a povzbudil české podnikatele v jejich snaze expandovat na zahraniční trhy.

V době, kdy se český průmysl a obchod potýká s řadou výzev a omezení, je každá příležitost ke zlepšení konkurenceschopnosti a podpoře exportu více než vítána. Výstava SXSW je zároveň skvělou příležitostí pro české podnikatele ukázat, že jsou schopni stát se klíčovými hráči na světové scéně.

Český ministr průmyslu a obchodu podpořil české podnikatele na veletrhu SXSW a zdůraznil důležitost inovace, kreativity a technologií pro české hospodářství. Události jako SXSW jsou klíčové pro tvorbu inovačního a konkurenceschopného prostředí v České republice.

Zúčastnit se setkání jako SXSW je velmi důležité pro rozvoj a růst české ekonomiky. Doufejme, že se české podniky na mezinárodní scéně ukážou v co nejlepším světle a pomohou tím k rozšiřování obzorů a zlepšování podmínek pro podnikání v České republice.

Zpracoval: Jan Hladík, vedoucí ekonomického úseku ZÚ Washington