česky  english 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Výzva programu B2B pro rok 2022

(Archivní článek, platnost skončena 26.11.2021 / 15:00.)

Česká rozvojová agentura vyhlásila výzvu pro předkládání žádostí o dotaci na přípravu a realizaci projektů v rámci „Programu rozvojového partnerství pro soukromý sektor (program B2B)“ pro rok 2022. Žádosti je možno předkládat do 26. 11. 2021.

Cílem Programu B2B, který spravuje Česká rozvojová agentura, je zapojení soukromého sektoru do naplňování cílů zahraniční rozvojové spolupráce ČR, podpora soukromého sektoru v rozvojových zemích a zároveň plnění Cílů udržitelného rozvoje (SDGs). Projekty tak musí demonstrovat rozvojový dopad pro daný region nebo cílovou skupinu (např. rozvoj podnikatelského prostředí, zapojení místních dodavatelů do hodnotových řetězců, posílení konkurenceschopnosti, přenos technologií a know-how, tvorba nových a kvalifikovaných pracovních míst, environmentálně přijatelné technologie nebo zavádění výrobních a pracovních standardů). Program B2B se zaměřuje na všechny rozvojové země dle klasifikace OECD.

Firmy mohou získat dotaci v režimu de minimis až 50 % celkových nákladů (nejvýše však 500 tis. Kč) na přípravu studií proveditelnosti a podnikatelských plánů, nebo až 40 % celkových nákladů (nejvýše však 2 mil. Kč) na samotnou realizaci projektu.

Znění dotační Výzvy včetně všech příloh naleznete na webových stránkách České rozvojové agentury. Žádosti je možno předkládat do 26. 11. 2021, do 15:00, dle instrukcí ve výzvě.

Pro podrobnější informace k programu se, prosíme, obraťte na českou rozvojovou agenturu – např. emailem na adrese: dotace@czechaid.cz.

Firmy, které mají zájem realizovat v roce 2022  projekt v Myanmaru, mohou konzultovat své záměry také s pracovníky obchodně-ekonomického úseku Velvyslanectví ČR v Rangúnu.