česky  hrvatski 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: ZÚ Záhřeb
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Adventní koncerty Musica Viva

V pátek 9. prosince 2022 rozezněly rezidenci velvyslance tóny českých a evropských vánočních koled a písní v podání souboru Musica Viva pod uměleckým vedením Jaroslava Krčka.

Skvělou atmosféru za účasti několika desítek hostů dokreslilo vedle hudby i vítězství Chorvatska ve čtvrtfinále mistrovství světa ve fotbale (gratulujeme!). A na závěr jsme namísto vánočního stromku rozsvítili nafukovací modely Země a Slunce z brněnské hvězdárny a planetária, kterými se hostům představil Jihomoravský kraj!

Po Záhřebu se dne 10. prosince představili umělci ze souboru Musica Viva také publiku v Daruvaru, tvořeném zejména našimi milými krajany.

Vánoční atmosféru dodávalo nejen to, že se koncert konal v tamějším kostele Nejsvětější trojice, ale i krásné, ručně vyřezávané dřevěné betlémy, které vyrobili sami manželé Krčkovi během svých dovolených v Chorvatsku.

Děkujeme Svazu Čechů a panu faráři mons. Ivanu Popićovi z fary Nejsvětější trojice za možnost přinést do Daruvaru ducha Vánoc v podání Musica Viva.

"Velmi nás těší, že po celé řadě akcí nejrůznějšího charakteru jsme se mohli oddat atmosféře nejkrásnějších svátků v roce, svátků míru, pokoje, lásky a vzájemného porozumění. Vystoupení umělců ze souboru Musica Viva bylo přesně to, co jsme chtěli. Sdělení, se kterým se k nám připojili, jsme porozuměli všichni a sdílíme ho", řekl při této příležitosti velvyslanec Milan Hovorka.

Galerie


Adventní koncerty v Záhřebu a Daruvaru / Adventni koncerti u Zagrebu i Daruvaru