česky  hrvatski 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: © Hrvatski školski muzej
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Předání ocenění ze 45. ročníku Mezinárodní dětské výtvarné výstavy Lidice

(Archivní článek, platnost skončena 30.11.2021.)

Dne 29. listopadu 2017 Velvyslanectví České republiky v Záhřebu ve spolupráci se Školským muzeem v Záhřebu uspořádalo slavnostní předávání diplomů a medailí dětem z chorvatských škol, které zaslaly svoje výtvarné práce s tématem Cestování do soutěže 45. Mezinárodní dětská výtvarná výstava Lidice.

Velvyslanectví České republiky v Chorvatsku se již tradičně zapojilo do spolupořádání této akce. Do 45. ročníku bylo zasláno 351 prací dětí z chorvatských škol a ocenění získalo 13 dětí.

Na slavnostní předávání diplomů společně s dětmi z celého Chorvatska přijeli také zástupci jednotlivých škol, pedagogové, ředitelé škol a rodiče dětí. V letošním roce byla tato akce mezinárodního charakteru v širším pojetí, jelikož se, kromě ocenění z Lidic, předávala také ocenění japonských dětských výtvarných soutěží třem chorvatským výhercům.

Slavnostní předávání diplomů zahájily a přítomné uvítaly ředitelka muzea paní Štefka Batinić a zástupkyně vedoucího Oddělení výchovy a vzdělávání Magistrátu města Záhřebu, paní Katarina Milković. Velvyslanec ČR Vladimír Zavázal ve svém proslovu krátce připomněl, proč se tato mezinárodní soutěž pořádá, poděkoval účastníkům, jejich rodičům a mentorům za účast a poblahopřál oceněným autorům výtvarných prací. Posléze předal oceněným medaile a diplomy a jejich mentorům uznání za kvalitní práci, kterou odvádí.

Přítomné děti i zástupci škol byli na závěr vyzváni, aby se v příštím roce účastnili 46. ročníku této mezinárodní soutěže.

Galerie


MDVV Lidice 2017 v Zagrebu