deutsch  česky  english 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: ZÚ Bern
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

KMU Swiss Symposium s česko - slovenskou účastí

Dne 23. března se ve městě Badenu patřícímu do kantonu Aargau konalo každoroční symposium švýcarské asociace malých a středních podniků KMU Swiss. Velvyslanectví Česka a Slovenska v Bernu se zde prezentovala v oficiálním česko-slovenském stánku. Ve spolupráci s agenturami CzechTourism a Slovakia Travel se obě země představily bezmála pěti stům švýcarských podnikatelů jako země ideální k rekreaci i k podnikání.

V rámci ekonomické diplomacie se ve společném stánku za českou stranu prezentovaly krom agentury CzechTourism také dvě firmy, a to Svatá Kateřina Resort a Vinařství THAYA. Nad rámec informačních materiálů a vlastní prezentace nabízeli zástupci českých firem švýcarským návštěvníkům také něco dobrého na zub a ochutnávku vína. Slovenští kolegové lákali na své věhlasné Kúpele Piešťany a prezentovali unikátní skládací kola Sharvan. Díky této bohaté nabídce a oficiální účasti českého chargé d’affaires a.i. Jiřího Ellingera a slovenského velvyslance Alexandra Micovčina byl česko-slovenský stánek bezpochyby tím nejlákavějším na celém symposiu. Díky tomu jej navštívili během dne například prezident KMU Swiss Armin Baumann, náčelník švýcarských ozbrojených sil Thomas Süssli, starosta města Baden Markus Schneider, ředitel agentury Aargau Tourismus Holger Czerwenka a další.

Díky naší letošní úspěšné prezentaci a oficiální účasti mají naše velvyslanectví i české firmy do budoucna u asociace KMU Swiss jistě dveře otevřené. V případě zájmu českých firem o účast na některém z dalších ročníků se prosím obracejte na obchodně-ekonomický úsek Velvyslanectví ČR v Bernu na e-mail commerce_bern@mzv.cz

Za vynikající spolupráci a podporu děkujeme Velvyslanectví Slovenska v Bernu, agentuře CzechTourism, Ministerstvu pro místní rozvoj ČR a Ministerstvu zahraničních věcí ČR. 

 

Zdeněk Eliáš, ekonomický specialista, Velvyslanectví České republiky v Bernu

Galerie


KMU Swiss Symposium s česko - slovenskou účastí