по-русски  česky  română 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: MZV
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Alumni Meeting Moldova 2023

Dne 25. dubna proběhlo na velvyslanectví v Kišiněvě první setkání absolventů českých vysokých škol, Alumni Meeting Moldova, uspořádané ve spolupráci s Domem zahraniční spolupráce. Program Czech Republic Alumni si klade za cíl podporovat vztah mezi Českou republikou a jejími mezinárodními absolventy za účelem podpory internacionalizace českého vysokoškolského vzdělávání, posílení image České republiky v zahraničí, zprostředkování pracovních příležitostí a propojení mezi zahraničními absolventy, českou veřejností a soukromým sektorem.

V úterý se tak na velvyslanectví setkali moldavští absolventi českých vysokých škol, kteří měli příležitost sdílet své zkušenosti, navázat nové kontakty a zapojit se do národního absolventského programu, který iniciativa Czechia Alumni neustále rozvíjí.

Setkání mělo svůj význam i z pohledu zahraniční politiky. „Kontakt s absolventy představuje důležitou součást diplomacie, jemuž bychom se v Kišiněvě rádi dále věnovali. Pro naši ambasádu je důležité navázat kontakty s Moldavany, kteří mají pozitivní vztah k České republice a mohou obohatit vzájemné vztahy svou účastí v projektech propojujících Česko s Moldavskem, což považujeme za velký přínos pro obě země. Naším zájmem je také šířit dobré jméno Česka v zahraničí a právě Moldavané, kteří studovali na českých univerzitách, jsou těmi nejlepšími ambasadory,“ uvedl velvyslanec České republiky ve Moldavsku Stanislav Kázecký.