česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Národní den České republiky na EXPO 2015 Milán

Kdy: 15.05.2015, Kde: Milán, Itálie

V italském Miláně byla prvního května zahájena Všeobecná světová výstava EXPO 2015. Mezi vystavujícími zeměmi je i Česká republika, která využije oprávnění vystavujících zemí a uspořádá 15. května 2015 jako jedna z prvních zemí svůj národní den.  Hlavní presentační akce účasti naší země na EXPO 2015 tak ovládne celý výstavní areál nedlouho po zahájení EXPO.

Národní delegace České republiky, vedená ministryní pro místní rozvoj, bude uvítána generálním komisařem EXPO 2015 a zástupci italské vlády. Následovat bude vztyčení vlajek s národní hymnou, projevy, oficiální fotografie a národní kulturní část. Součástí programu je rovněž návštěva národních pavilonů Itálie a České republiky se záznamem do čestné knihy a tisková konference.

Český den bude doprovázen produkcí v režii společnosti bratří Cabanů s názvem „Vodní fantazie“, která představí vodu jako fenomén typický pro naši zemi. Celodenní program českého národního dne dále v areálu EXPO, v různých částech českého pavilonu i v jeho bezprostředním okolí obohatí vedle „vodní show“ rovněž hudební, pěvecká i divadelní vystoupení, ukázky původních způsobů zpracování potravin, koncerty a akrobatická vystoupení. Programová skladba národního dne je koncipována jako mediálně přitažlivá pozvánka pro návštěvu národního pavilonu v Miláně i České republiky.

 

Odkaz na webové stránky oficiální účasti ČR na EXPO 2015:

 

http://www.czexpo.com/images/expo_logo2.png

 

Odkaz na webové stránky organizátorů EXPO 2015:

 

 

Program Českého národního dne na EXPO 2015 (PDF, 2 MB)