македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: L. Pšenka
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Потпишување на договор за спроведување на локалниот проект за трансформација - обука на млади новинари на аматери

Амбасадорот Мирослав Томан и претседателот на непрофитната организација АДИ Лулзим Хазири,на 5 април 2018, потпишаа договор за спроведување на локален проект за трансформација. Проектот вклучува обука на млади, аматери новинари, кои ќе можат да се запознаат со новинарската пракса во националните дневни весници и во нив да објавуваат свои репортажи.